Свързани новини

07.04.2020 14:32

Вирусологът проф. Нася Хаджиева: Има решение за борбата с вируса

Видян 4851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ваксинираните с БЦЖ боледуват по-леко от Ковид 19 и много колективи от Австралия, Америка и Европа започват проучвания за възможностите на тази ваксина да ни предпазва от този вирус, казва вирусологът проф. Нася Хаджиева. 

Освен че е завеждащ лабораторията по Микробиология и Вирусология в МБАЛ “Царица Иоанна” – София, тя е дъщеря на проф. Спартак Хаджиев. Повече от 50 г. той изследва взаимодействието на туберкулозните бактерии (Mycobacterium tuberculosis) с раковите клетки при хора със злокачествени заболявания. Разработеният от него имуностимулатор КАТРАПС, признат на международно ниво, успешно поддържа имунитета на онкоболните.


В последните 20 години върху проекта на проф. Хаджиев активно работят дъщеря му проф. Нася Хаджиева и неговият внук - доц. Михаил Петров. Те продължават работа върху имуномодулиращата и антитуморна активност на противотуберкулозната ваксина БЦЖ. 

"Обичайните епидемии от грип обикновено спират след като 70-80% от населението придобие имунитет срещу вируса и на тази база, опрени на предишен опит, казваме това и за тази инфекция. И няма причини да не е така. Ето това е един ежегоден опит, на който можем да се опрем! А вирусите мутират, но този корона вирус засега има само две мутации и дано така си останат по-дълго", допълва още проф. Хаджиева.  

Според нея нашето предимството в борбата с вирусите, които са виновни и за 40 % от онкологичните заболявания, е че КАТРАПС успешно се прилага в България повече от 50 години и този опит е безценен.

"Когато имунната система е стимулирана, тя реагира мощно на всякакви атаки от вируси, бактерии и други „чужди“ антигени и затова нашите болни, независимо от онкологичните си заболявания, не боледуват или прекарват вирусните инфекции много леко, без усложнения", допълва проф. Хаджиева. 

Цялото интервю с нея тук:   https://patriciakirilova.blogspot.com/2020/04/blog-post_6.html



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева

Сега е моментът да насочите вниманието си към завършването на текущите задачи

Сега е моментът да насочите вниманието си към