По думите на Минчев машините са се превърнали в скъпоструващи принтери

Свързани новини

02.12.2022 09:33

Вероятно няма да предлагаме правителство на малцинството: Никола Минчев

Видян 610 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Когато видим какво е окончателното решение на пленарната зала по въпросите за Изборния кодекс, ще преценим. Но при положение, че не се е сбъднало условието, няма да предлагаме правителство на малцинството“, каза Никола Минчев, депутат от „Продължаваме промяната“ и зам.-председател на Народното събрание.

До три часа тази сутрин депутатите заседаваха по темата за Изборния кодекс. Преди това те върнаха смесеното гласуване, при което избирателите упражняват правото си на вот чрез машина или с хартиена бюлетина.

„Не е това дневният ред на обществото. Законите по ПВУ, бюджет за 2023 г. – това са нещата, с които 48-омото Народно събрание би трябвало наистина да се занимава, а не са промените в изборното законодателство. Освен ако партиите, които ги прокарват не се готвят за скорошни избори“, каза той.

По думите на Минчев машините са се превърнали в скъпоструващи принтери.

„МИР „Чужбина“ не отпадна, не отпадна Общественият съвет към ЦИК, но голямото завръщане на хартията се случи. Вече след гласуването с машина, тя ще отпечатва бюлетините, а те ще се броят ръчно. Тройна работа – гласуване с хартиена бюлетина, гласуване на машина, която отпечатва бюлетина, тоест броят се и двете, а накрая се и сумират. Много хартия на едно място, която най-малкото ще доведе до добросъвестни грешки, а може да доведе и до злоупотреби“, смята Никола Минчев.

По думите му, за да си партнират с БСП, те трябва да се откажат от хартиената бюлетина.

Минчев не изключва възможно управление на „хартиената коалиция“. Според него има синхрон между ГЕРБ, БСП и ДПС по темата за Изборния кодекс.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 събудете се 02.12.2022 10:55

    Решение на Върховния административен съд на САЩ: Covid ваксините не са ваксини! Едва ли някой забеляза, че Робърт Ф. Кенеди младши спечели делото срещу всички фармацевтични лобисти. Ковид ваксините не са ваксини. В решението си Върховният съд потвърждава, че щетите, причинени от генните терапии на Covid mRNA, са непоправими. Тъй като Върховният съд е най-висшият съд в Съединените щати, няма повече обжалвания и всички възможности за обжалване са изчерпани. В първото си изявление Робърт Ф. Кенеди подчерта, че това е успех, който е възможен само благодарение на международното сътрудничество на голям брой юристи и учени. Разбира се, това решение отваря нещо в международен план, особено тук, в Швейцария, това решение трябва да предизвика вълни, защото Швейцария има специална позиция тук със своята федерална конституция. От една страна, Нюрнбергският кодекс е в конституцията с член 118b, а злоупотребата с генно инженерство при хора е забранена в Швейцария, съгласно член 119 от Федералната конституция. Това се допълва от член 230bis от Наказателния кодекс... Това означава, че извършителите могат да получат до 10 години затвор. Но това решение също трябва да накара останалия свят да се надигне и да го забележи, защото Нюрнбергският кодекс има международна валидност и се съдържа също в член 7 на Международния пакт за граждански и политически права. В случай на криминални обвинения изявлението трябва да се позовава на скандала Contergan, за да придаде тежест на значението на това обвинение. Следователно политиката е изправена пред гореща есен. Трябва също така да знаете, че германският адвокат д-р Райнер Фюлмих и още над 100 немски адвокати са участвали в тези процеси. Нито една медия не говори за това нито в Швейцария, нито в Европа. За съжаление това ще дойде до обществото с голямо закъснение.

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв