Свързани новини

19.05.2021 18:16

Верността им е към Борисов, не към България: Радев за шефовете на службите

Видян 2791 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не работя. По-точно те не работят с мен - за много неща. Говоря не за служителите от ДАНС, а за шефовете. Абдикацията от отговорност към националната сигурност от шефовете на службите е ясен знак, че те са верни на Борисов, а не на България". Това заяви президентът Румен Раден в Пирдоп отговор на журналистически въпрос дали очаква да има рокади на шефове на служби, предаде 24 часа. "По закон трябва да се предоставя еднаква по обем и съдържание информация - и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнявано и то може лесно да се докаже", обясни Радев.


Помолен да коментира факта, че шефовете на ДАНС и ДАР са били в отпуск, Радев каза: "Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се е оказал твърде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия."


На въпроси дали това означава, че трябва да се очакват уволнения в ДАНС и ДАР, президентът отговори: "Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България етапи от шефовете на тези служби е ясен знак, че верността им е била и е и в момента към Борисов, а не към България."


Радев обаче още нямал предложение от служебното правителство за рокади по върховете на службите и обясни, че тези въпроси се решават от изпълнителната власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.05.2021 21:48

    Да си верен на бандит, престъпник, крадец и разпищолила се мутра означава, че и ти си същия като него. Тези хора и верните им подлоги по веригата трябва да бъдат изметени и да нямат достъп до националната ни сигурност за винаги

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби