Свързани новини

30.08.2020 18:08

Венецуелски депутат сезира Гешев за милионите на Мадуро

Видян 5775 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опозиционният венецуелски депутат Фреди Суперлано сезира главния прокурор на Република България Иван Гешев след разследването на „Биволъ” за милионите на Николас Мадуро в “гнилата ябълка” „Инвестбанк”, стана ясно от официалното му писмо, с което редакцията ни разполага, съобщава Биволъ.

На 16 август „Биволъ” информира в съвместно разследване с работещите от Колумбия венецуелски журналисти Armando.Info, че „158 млн. на Николас Мадуро отлежават в Инвестбанк”. На 14 януари 2020 г. съобщи, че „Венецуела разследва петродоларите в България по статия на Биволъ”. И това беше развитието, след като през февруари 2019 г. разкри, за какво става дума: „Венецуелската перачница: руски нефтени компании, „кръга Банкя” и зам.-шеф на ДАНС”.

Поводът за еднотипното писмо от 17 август на народния представител от Националната асамблея на Венецуела към Иван Гешев, външния министър Екатерина Захариева и посланичката на Хуан Гуайдо в София Естефания Мелендес, е използването на името му в т.нар. „Българска афера”.

Както писа „Биволъ”, така в Каракас нарекоха пътуването на трима топ депутатите от псевдоопозицията, които са се преметнали от лагера на Хуан Гуайдо към този на Николас Мадуро, до страните от ЕС и включително България, през април 2019 г.

Подозрението е, че “евротрипът” им е платен от санкционирания и арестуван по искане на САЩ колумбийски милиардер Алекс Моран Сааб, основен герой на последните разследвания на „Биволъ” за „Венецуелската перачница” у нас.

По време на пътуването те носят официално писмо до премиера Бойко Борисов, което предават на ръководителката отдел „Латинска Америка” към МВнР, за което от ведомството на Екатерина Захариева официално потвърждават на „Биволъ”. Медията ни публикува писмото и превода му на български, като в него се твърди, че замесените компании, чиито сметки на името адв. Цветан Цанев са арестувани в „Инвестбанк”, били едва ли не „чисти” и „многократно проверени”.
Депутат иска разследване на петродоларите

По-късно в Каракас се появява ново „писмо” до Бойко Борисов. Както написахме в партньорство с Armando Info, не беше възможно да се установи достоверността му. Най-вероятно замесените депутати лобисти прехвърлят част от вината за цялата афера върху Фреди Суперлано – от негово име съставят текста му и го пускат в медиите и социалните мрежи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мария Габриел и Румен Радев

Ново правителство или избори - става ясно в 12.00 часа

Очаква се да стане ясно дали днес ще има ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.