Ограниченията включват Игор Сечин, ръководител на "Роснефт", Алексей Милер, ръководител на "Газпром", Андрей Костин, ръководител на банка ВТБ, Роман Абрамович, собственик на лондонския футболен клуб "Челси", Олег Дерипаска (EN+ Group), предприемач, Дмитрий Лебедев, председател на банка "Русия", и Николай Токарев, ръководител на "Транснефт"

Свързани новини

10.03.2022 13:33

Великобритания наложи санкции на още 7 руски граждани

Видян 795 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания обяви днес, че разширява санкциите срещу Русия, като включи в черния си списък още седем руски граждани, предава БГНЕС.


 


Според документ, публикуван от Министерството на външните работи на Обединеното кралство, ограниченията включват Игор Сечин, ръководител на "Роснефт", Алексей Милер, ръководител на "Газпром", Андрей Костин, ръководител на банка ВТБ, Роман Абрамович, собственик на лондонския футболен клуб "Челси", Олег Дерипаска (EN+ Group), предприемач, Дмитрий Лебедев, председател на банка "Русия", и Николай Токарев, ръководител на "Транснефт".




На всички тези лица е забранено да влизат в Обединеното кралство, а активите им в страната ще бъдат замразени. Освен това им е забранено да работят с британски физически и юридически лица, което може да затрудни Абрамович при продажбата на футболния клуб "Челси". Отделно от това се предвижда, че самолети, принадлежащи на руснаци, включени в черния списък, могат да бъдат конфискувани от британските власти, ако се намират в кралството, дори ако собственикът им не е на борда.


 


От седмици се спекулираше дали Абрамович ще бъде включен в целенасочените действия срещу руските милиардери, които се смятат за близки до Кремъл. Миналата седмица той обяви, че продава "Челси", след като купи отбора от английската Висша лига през 2003 г. и финансира успехите му на национално и европейско ниво.


 


Правителството на Обединеното кралство оцени нетното му състояние на 9,4 млрд. паунда (11,1 млрд. евро, 12,2 млрд. долара), но заяви, че смекчава ефекта от санкциите върху "Челси", като позволява на клуба да продължи да функционира.


 


Дерипаска е някогашният бизнес партньор на Абрамович, докато официални лица описват Сечин като "дясната ръка" на руския президент Владимир Путин.


 


Останалите четирима - Милер, председателят на банка ВТБ, Андрей Костин, президентът на "Транснефт", Николай Токарев и председателят на банка "Россия" Дмитрий Лебедев - са част от неговото близко обкръжение.


 


Общото им нетно състояние се изчислява на около 15 милиарда паунда, се казва в изявлението.


 


Премиерът Борис Джонсън нарече санкциите "последната стъпка в непоколебимата подкрепа на Обединеното кралство за украинския народ" и обеща да продължи да преследва руски граждани, които подкрепят военните действия в Украйна.


 


Министърът на външните работи Елизабет Тръс добави: "Днешните санкции още веднъж показват, че олигарсите и клептократите нямат място в нашата икономика или общество. С тесните си връзки с Путин те са съучастници в неговата агресия. Кръвта на украинския народ е върху техните ръце. Те трябва да наведат глави от срам".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични