Редица много по-малки като население от Великобритания държави като Австрия, Чехия и България, са приели много повече бежанци както като абсолютна бройка, така и по показателя на глава от населението

Свързани новини

03.06.2022 17:09

Великобритания е сред страните, приели най-малко бежанци от Украйна

Видян 5628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания е на предпоследно място по прием на бежанци от Украйна на глава от населението сравнено със страните от ЕС, по данни на Агенцията на ООН за бежанците, пише вестник „Гардиън“. В тази класация България е на пето място, но е посочена изрично като пример на държави с много по-малко население от Великобритания.


 


По данни към 29 май в Обединеното кралство са дошли 65 700 украински бежанци, което е еквивалент на 10 бежанци на 10 000 британско население. Само Франция с 9 на 10 000 е на последно място. В Германия, която има подобно население като Великобритания, са пристигнали 720 000 или 87 на 10 000.


 


Редица много по-малки като население от Великобритания държави като Австрия, Чехия и България, са приели много повече бежанци както като абсолютна бройка, така и по показателя на глава от населението. България е била първоначална дестинация на повече от 290 000 украинци, избягали от войната, което означава 423 на 10 000 и тя е на 5-то място в класацията.


 


Както може да се очаква страните, граничещи с Украйна, поемат най-големия поток от бежанци, като Полша, Румъния и Унгария общо са приели 5 милиона украинци. По прием на глава от населението Полша изпреварва делеч всички останали – 957 на 10 000 население.


 


Молдова обаче, която не е член на ЕС, е с най-висок такъв показател – 1 830 на 10 000. Макар и да се отчита, че много от бежанците по-късно преминават в други държави или дори се завръщат в Украйна, данните показват красноречиво, че британските власти с редицата ограничения, визи и специални схеми, забавят процедурите и допускат твърде малко украинци на Острова, заключава „Гардиън“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв