Свързани новини

26.11.2021 09:52

Великобритания е разтревожена от новия вариант на К19 в Южна Африка

Видян 2747 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания заяви, че е обезпокоена от новооткрития вариант на коронавирус, разпространяващ се в Южна Африка, който може да направи ваксините по-малко ефективни и да застраши усилията за борба с пандемията, предаде Ройтерс.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство заяви, че вариантът, който се нарича B.1.1.529, има шипов протеин, който е драстично различен от този в оригиналния коронавирус, на който се основават ваксините срещу COVID-19.

„Това е най-значимият вариант, който сме срещали досега и се провеждат спешни изследвания, за да научим повече за неговата трансмисивност, тежест и чувствителност към ваксини“, каза главният изпълнителен директор на UKHSA Джени Харис.

Вариантът беше идентифициран за първи път в началото на тази седмица, но Великобритания побърза да въведе ограничения за пътуване в Южна Африка и пет съседни държави, действайки много по-бързо, отколкото с доминиращия в момента вариант Delta.

"Това, което знаем, е, че има значителен брой мутации, може би два пъти повече от броя на мутациите, които сме виждали при варианта Delta", каза здравният министър Саджид Джавид пред телевизионните оператори.

"И това би предполагало, че може да е по-заразен и сегашните ваксини може да са по-малко ефективни."

Великобритания обяви, че временно забранява полетите от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 26.11.2021 16:15

    Целта на ваксинациите е натрупване на милиарди печалба за производителите на експерименталните течности които някой по погрешка наричат ваксини и поява на мутации на не особено опасния вирус! Нарушено е основното правило ,че ваксинация по време на епидемия не се прави. Ще им се иска да боцкат всеки N на брой пъти ,като N клони към безкрайност, ако не ги спрем! Всеки участвал в това престъпление срещу човечеството трябва да получи достойно наказание.

  • 004 Саня во Флориде 350K subscribers 26.11.2021 14:32

    ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=84AB1zzLkS0 Масовите протести в Ню Йорк срещу ВАКСИНОбесието!

  • 003 До 001 Anonimen 26.11.2021 10:43 26.11.2021 14:31

    Момко, питай татко си как НАТО спаси Република Кипър от турската агресия!

  • 002 Саня во Флориде 350K subscribers 26.11.2021 14:28

    Във Флорида забраниха задължителната ваксинация, маските и тестовете със закон. Флорида вече е световният остров на свободата Саня во Флориде 350K subscribers https://www.youtube.com/watch?v=5XV5E-Ryby0

  • 001 Anonimen 26.11.2021 10:43

    Великобритания разтревожена обаче българите пък са безстрашни относно Ковид-19 и щамовете му, обаче безстрашието им се изпарява веднага когато Тиквата се появи пред тях или на екран, падат им гащите веднага и се навеждат до земята ! Най-безстрашен от Ковид-19 е оня измамник главатар на ОПГ-Възраждане Копейкин, който ще ни вкара в евразийския съюз и ще излезем от НАТО, сами ще се пазим с нарисувани на хартийка "ХВЪРЧИЛА" и фрегати без двигатели ! Нидерландските мюсюлмани и гейтаци ни дават пример как да стачкуваме против защитните средства за да се превърнем с "свободни" мъртъвци, а Копейкин тайно се е заксинирал !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но