Министърът на финансите Асен Василев и министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков да подготвят великденски пакет за подкрепа за най-нуждаещите се българи

Свързани новини

30.03.2022 14:24

Великденски надбавки само за пенсионерите

Видян 1730 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Еднократна финансова помощ за Великден на този етап е обсъждана само за пенсионерите, заяви говорителят на кабинета Лена Бориславова след заседанието на МС.


Министърът на финансите Асен Василев и министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков да подготвят великденски пакет за подкрепа за най-нуждаещите се българи,  настоя премиерът Кирил Петков.


Кабинетът опусна и допълнителни пари за неприетите деца в градините. "От тях 823 хил. лв. ще бъдат преведени на Столична община и около 4000 лв. на община Пловдив ", уточни Бориславова.


К19 добавките към пенсиите, в размер на 60 лв., също ще се изплащат до края на юни 2022 г.  НОИ ще продължи да превежда и еднократната добавка от 75 лв. на всички пенсионери, които в периода от 1 януари до 30 юни 2022 г. завършат пълен ваксинационен курс срещу коронавирус или имат поставена първа доза от 1 до 30 юни.


 До юни включително ще се изплащат и изравнителни добавки към пенсиите на хората, които през януари 2022 г. са получили по-ниска обща сума от сбора на К19 добавка и пенсия в сравнение с декември 2021 г.


ТЕЛК решенията, чийто срок е изтекъл по време на извънредното положение или извънредната епидемична обстановка, ще важат до 30 юни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,