Какво по-оптимистично от това да вечеряте с осем души, които никога не сте виждали, с надеждата да намерите нов приятел?

Свързани новини

18.03.2023 07:03

Вечеря с непознати: Нова мода

Видян 12779 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво по-оптимистично от това да вечеряте с осем души, които никога не сте виждали, с надеждата да намерите нов приятел?


"Устойчивостта, способността да се справяш, надеждата, любопитството към другите хора - всички тези качества на оптимизма, както съм ги забелязала, са толкова необходими за формирането на общност", казва Даниел Баяр Джаксън, треньор по приятелство, която има четвърт милион последователи в TikTok, където дава съвети за създаване на нови приятелства и здравословни взаимоотношения.

Когато се стремите към нови взаимоотношения, оптимизмът може да действа и в двете посоки: той може да ви подтикне да търсите нови приятели, а може и да привлече нови приятели към вас. Според д-р Ема Сепала, преподавател в Училището по мениджмънт към Йейлския университет и автор на книгата "Пътеката на щастието", хората, които проявяват оптимизъм, могат да се радват и на по-качествени взаимодействия. Хората често са привлечени от тези, които ги "зареждат с положителна енергия", което д-р Сепала описва като хелиотропен ефект: както растенията са привлечени от слънцето, така и ние сме привлечени от тези, които имат животворни качества.


Д-р Сепала също така обърна внимание на едно важно разграничение в култивирането на нови приятелства: не става въпрос за това колко връзки имате, а за това колко свързани се чувствате с тези, които имате, обясни тя. "Мисля, че това е наистина добра новина, защото не винаги можем да направим нещо за това с колко хора общуваме", казва тя. Тя даде пример с човек, който се грижи за бебе вкъщи или който се смята за интроверт.

Или може би някой, който току-що се е преместил в нов град в разгара на пандемия.

Г-жа Мишо, която е от Ан Арбър, Мичиган, получава вдъхновение за "Вечеря с приятели", след като пътува до Лисабон с родителите си през април 2022 г. Майка ѝ, Пег Фоен, която е американка от китайски произход, е научила за тайните китайски ресторанти в Лисабон, които работят в частни апартаменти и обикновено се откриват от уста на уста.


Г-жа Мишо също произхожда от семейство ресторантьори. Баба ѝ и дядо ѝ, които имигрират в САЩ от Китай, отварят китайски ресторант в Плимут, Мичиган, през 80-те години на миналия век. Майка ѝ, г-жа Фоен, е израснала, прекарвайки следобедите си в ресторанта, а като възрастна отваря френско бистро в Плимут заедно със съпруга си, Майкъл Мишо, бащата на г-жа Мишо.

"Анита винаги е била много добър домакин", казва г-н Мишо, който в момента притежава дестилерия заедно с г-жа Фун на Харсенс Айлънд, Мичиган. Той добави: "Бих искал да мисля, че тя го е разбрала малко от начина, по който живеехме. "


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 19.03.2023 21:08

    Я да си припомним за чумата по свинете в бг-то. Стотици прасенца бяха трупясани, хората се отказаха да гледат свине, а зетят на Примата от Банкя ни внесе застоялото свинско на сашките.

  • 002 Преброяване на дивите зайци 19.03.2023 21:00

    "Лъжите на здравните власти по отношение на ваксините продължават с нова сила." И още как! Вчера четох в един научен сайт, че вече е създадена ваксина против чума по птиците. Очаквайте чума по домашните птици и ваксиниране, щете не щете. Биг Фарма се чуди откъде да дръпне.

  • 001 ваксиниране с непознати субстанции 18.03.2023 17:18

    Лъжите на здравните власти по отношение на ваксините продължават с нова сила. Според информация на сайта Dnes.bg, “… депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова, член на здравната комисия, посочи, че ракът на маточната шийка е второто най-разпространено онкологично заболяване сред жените и призова младите момичета да се ваксинират, а всички жени да не забравят да посещават профилактично лекар” Защо обаче здравните власти не оповестят десетките смъртни случаи на млади момичета, ваксинирани срещу HPV (Human Papilloma Virus)?! „На моята приятелка Габи Суонк – студентка, гимнастичка и лидерка в университетския отбор… Докато един ден… всичко се промени. Габи получи възпаление на централната нервна система следствие на ваксината Гардасил. Тя спря да се усмихва и е принудена да стои вкъщи. Сега Габи живее с постоянна болка… Тя страда от пристъпи, главоболие, подуване, световъртеж, слаби припадъци, повръщане, дори не може да запомни това, което чете и получи парализа на дясната половина на лицето… Шанън, майката на Габи, казва, че тя спи между 12 и 20 часа на ден. Габи взема една дузина лекарства, макар че едва може да държи нещо в ръка, дори самите хапчета… Сега Шанън се бори с вината за състоянието на Габи… В миналото в нейното семейство е имало случай на рак на маточната шийка и затова, избирайки ваксинацията, тя е искала Габи да бъде в безопасност… Габи казва: „Аз свикнах с мисълта, че това ми се случи, но съм уморена да слушам, че се е случило и на други момичета. И всичко това заради ваксината, понеже исках да се предпазя! Заради това, че не бях предупредена за страничните ефекти!… Ако можех да се върна назад и да разваля всичко, тази първа ваксина, и втората, и третата! Да, аз бих се върнала!…“.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак