Zedwell, първият лондонски хотел, ориентиран към съня, който разполага със стаи, оборудвани с иновативна звукоизолация, отвори врати в началото на 2020 г. , а шведският производител на легла Hastens създаде първия в света Hästens Sleep Spa Hotel, бутиков хотел с 15 стаи, в португалския град Коимбра година по-късно.

Свързани новини

01.01.2023 09:42

Възходът на сънния туризъм

Видян 16531 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почивката може да изглежда доста нетрадиционен начин да се опитате да подобрите навиците си за сън.


Но от няколко години сънният туризъм става все по-популярен, като в хотелите и курортите по целия свят се появяват все повече места за престой, посветени на съня.


След пандемията интересът към тях рязко нарасна, като редица високопоставени институции насочиха вниманието си към хората, страдащи от недоспиване.


През последните 12 месеца Park Hyatt New York откри апартамента Bryte Restorative Sleep Suite - апартамент с площ 900 кв. м, пълен с удобства за сън, а Rosewood Hotels & Resorts неотдавна пусна колекция от места за отдих, наречени Alchemy of Sleep, които са предназначени да "насърчават почивката".


Zedwell, първият лондонски хотел, ориентиран към съня, който разполага със стаи, оборудвани с иновативна звукоизолация, отвори врати в началото на 2020 г. , а шведският производител на легла Hastens създаде първия в света Hästens Sleep Spa Hotel, бутиков хотел с 15 стаи, в португалския град Коимбра година по-късно.


И така, защо сънят изведнъж се превърна в толкова важен акцент в туристическата индустрия?
Д-р Ребека Робинс, изследовател на съня и съавтор на книгата "Сън за успех!" смята, че тази промяна е настъпила отдавна, особено по отношение на хотелите.
"Когато става дума за това, пътниците резервират хотели, за да спят", казва тя пред CNN Travel, преди да отбележи, че в миналото хотелската индустрия се е фокусирала предимно върху неща, които всъщност пречат на съня.



"Хората често свързват пътуването с разточителни ястия, удължаване на времето за лягане, атракциите и нещата, които правите, докато пътувате, наистина почти за сметка на съня", добавя тя.
"Мисля, че сега е настъпила огромна сеизмична промяна в колективното ни съзнание и приоритизиране на уелнес и благополучие. "


Глобалната пандемия изглежда е изиграла огромна роля за това. Проучване, публикувано в Journal of Clinical Sleep Medicine, установи, че 40% от над 2500 възрастни, които са взели участие, съобщават за влошено качество на съня си от началото на пандемията.


"В епохата на Ковид-19 се обръща повишено внимание на съня, вероятно защото толкова много хора се борят с това [съня]", казва д-р Робинс.


 Източник: CNN


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Фон Махенмителбрехер 01.01.2023 22:13

    Изключително удобен и взаимноизгоден и за двете страни на този иноватизъм вид креватен"туризъм". Плащаш пълния размер на дадена ваканциона дестинация, примерно €750 и си лягаш си у дома в спалнята. Сънуваш в най-подробни детайли, че си посетил дестинацията.На другия ден се събуждаш удобно у вас, без всякакви неприятни транспортни неволи и всички са доволни и ти и реципиента-колектор на сумата за твоята прекрасна "креватно-съната екскурзиона" атракция!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в