Забраната за твърдо битово гориво за цялата община ще важи от началото на 2029-а година", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.

Свързани новини

21.11.2022 16:05

Важна победа в борбата ни за по-чист въздух в София: Шефът на СОС

Видян 1332 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Важна победа в борбата ни за по-чист въздух в София.

 След като през лятото, „Демократична България“ поиска отлагане на гласуването на Наредбата за нискоемисионните зони за допълнително прецизиране на текстовете, инициирах работна група за намиране на консенсус по един от най-наболелите екологични въпроси на столицата – ограничаване на най-замърсяващите коли от първи и втори екологичен клас. В първа категория попадат автомобили на дизел на възраст над 20 години и на бензин - над 30 години.

 Вече можем да заявим, че след сериозното обсъждане между съветниците на ГЕРБ-СДС и ДБ, Наредбата, която беше подготвена по инициатива на кмета Фандъкова от нейния екип, има необходимата подкрепа. В хода на разговорите бяха направени предложения от колегите от ДБ и записахме следните изменения:

 Зона „Малък ринг“ – между булевардите . „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“, „Ген. Скобелев“, „Сливница“ и улица „Опълченска“. От 1-ви декември 2023-а година ще влязат в сила ограниченията за най-замърсяващите автомобили от първа екологична група. Година по-късно същите ограничения ще важат и за колите от втора екологична група.

Промени в Зона „Голям ринг“ – оградена от булевардите „Сливница“, „Данаил Николаев“, „Ситняково“, „П.Яворов“, ул. „Атанас Дуков“, бул. „Х.Ибсен“, бул. „П. Ю. Тодоров“, бул. „И.Е. Гешов“ и бул. „Константин Величков“, се предвижда да има от 1-ви декември 2025-а година, когато ще бъде забранено влизането на най-замърсяващите автомобили от първа екологична група, а от декември 2027-а година – и за тези от втора екологична община.

 Забраната за твърдо битово гориво за цялата община ще важи от началото на 2029-а година", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.11.2022 22:40

    захилен тъпанар, ще си купим трамвай

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби