01/02

Свързани новини

29.09.2017 13:30

Във всеки град има г-н Суджук, рече Йончева

Видян 3033 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес във всеки един град има по един г-н Суджук. Днес във всяка една община има по един феодал, който упражнява властта си – и извън своята власт, който раздава обществените поръчки – на свои хора, който изнудва и заплашва.
България се превръща във феодално владение. Едно управление, където най-важното е бизнесът на фамилията. Във всеки областен град – корупция, подмяна на процедури.
Феодализират се цели региони в страната - депутат от ГЕРБ изнудва бизнесмен в Добрич за суджук и заплашва неговия бизнес, председателят на общинския съвет в Септември стреля и убива човек. В Перник лидерка на ГЕРБ си присвоява общинска детска градина. Ботевград – скандали в ГЕРБ, свързани с корупция и търговия с влияние.
Но това, което достига до медиите, е само нищожна част.
Шуробаджанащина, непукизъм  - винаги е имало в България и за това всички носят вина. Но ГЕРБ говорят за “нов морал” и трябва да се съглася - това наистина е Нов Морал.
Примерът в община Хасково е повече от шуробаджанащина - извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско - приятелския кръг с ясна цел - търговия с обществен и общински ресурс.
Да припомня: в община Хасково, по искане на областния координатор на ГЕРБ, са назначени на ключови позиции роднини, кумове, бивши съдружници и съученици на същия областен координатор на ГЕРБ и депутат, господин Добрев. 
-          Заместник кмет /ресор строителството/ – кум и бивш съдружник
-          Втори Зам. Кмет – бивш съдружник, съученик
-          Секретарят на общината – кума
-          Председателят на общинската избирателна комисия – кум, съпруг на секретаря на общината
-          Директор на финансова дирекция – първа братовчедка

-          Председателят на комисията по бюджет и финанси – зет, съпруг на директора на финансовата дирекция
Същият е акционер в над 40 фирми, които печелят обществени поръчки за десетки милиони лева. Само един пример – една от тези фирми е в топ три на фирмите, които санират сгради по програмата за енергийна ефективност.
Общината не е семейната маса, на която са седнали най-близките роднини, кумове и бивши съдружници, където се разпределя семейният бюджет.
Става дума за липса на морал, за проява на пълно безсрамие.
Виждаме как един политик съвсем законно превзема една община и не вижда нищо нередно в това. Невъобразима наглост е да декларираш с гордост как грубо нарушаваш закона за държавния служител и принципа на конкурсното начало в държавната администрация.
Вече две години този приятелски кръг управлява общината без проведен конкурс – в нарушение на закона, а секретарят на общината – кума -  няма никакъв административен опит – пак



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей