Васил Василев, не Зуека, а директорът на Плевенския театър, преди това на Ловешкия, а и с 1 година стаж като заместник-министър на културата спечели безапелационно конкурса за директор на Народния театър

Свързани новини

04.04.2022 09:43

Васил Василев си спечели конкурса за Народния, нечестно се опитват да го изместят

Видян 5081 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Васил Василев, не Зуека, а директорът на Плевенския театър, преди това на Ловешкия, а и с 1 година стаж като заместник-министър на културата спечели безапелационно конкурса за директор на Народния театър.



Понеже Министерството на културата обаче иска Сава Драгунчев, който никога не е управлявал нищо – камо ли 300 души и цял архитектурен комплекс, каквото представлява Народният театър, а и не се ползва с никакво име като актьор, но явно е фаворит на новите политици, властта се намеси грубиянски и създаде скандал там, където го няма.




Искат да направят третия в класацията – първи, съвсем според епиграмата от соца: „Първите паднаха в кърви, а последните станаха първи”, посветена на Тодор Живков. Промяна ли?




Дори да имаше конфликт на интереси, за какъвто говори министърът – директорът на Плевенския театър не би могъл да не членува в организацията на директорите на театри, както и всеки друг директор – нека „просто Наско”, както сам се нарече пред бТВ, да бъде наясно с това, тези неща в организирания от него – министъра, конкурс, както във всеки друг се изясняват при приемане на молбите за кандидатстване. И ако някой член на журито е в конфликт, той просто си прави отвод. Предварително! Не при ясни вече резултати.




Според които Василев, справедливо – печели, втори е Бойко Богданов, за когото министърът некрасиво намекна, че не бил съвсем трезвен – апропо, в конкурса никъде няма посочени промили алкохол в кръвта, затова не са и мерени, трети е фаворитът Драгунчев, за когото някой изобщо е чувал като асистент на Стефан Данаилов – преди него Мастера работеше с Тодор Колев, та представете си що за летва имаме в момента, а четвърти е останал досегашният директор Мариус Донкин.




19 минути няма до остави шанс на „просто Наско” да действа така с Народния театър. Има моменти, когато човек просто трябва да спре. Не може да няма нищо свято!


 


 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби