Свързани новини

15.03.2021 16:30

Васил Божков е в Барселона?

Видян 1273 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Васил Божков пусна ново видео в социалните мрежи и се отбеляза от барселонския квартал Ла Барселонета само седмица, след като написа: Идвам. Заканата му бе по повод решение на Съда на ЕС в Люксембург, че останалите държави може да не изпълняват европейски заповеди за арест, издадени от България.


Във видеото Божков, за чието задържане също има издадена европейска заповед, не коментира казуса. От него няма как да се установи дали наистина е Европа, където би могъл да бъде задържан по искане на българските власти. Досега бизнесменът беше в Дубай.


Казусът, по който се произнесе съдът, няма общо с Божков, но се отнася и до него. Беше по повод заповед на районната прокуратура в Свищов, издадена миналата година с искане за задържането на българин, заподозрян в кражба на пари и бижута. Той е арестуван на 11 март 2020 година във Великобритания. Арестуваният обаче оспорва българската заповед за арест пред районния съд в Уестминстър.


Английският съд постановява, че в българското право нито актът на прокурора, с който се разпорежда задържането на издирваното лице, нито европейската заповед за арест, издадена от същия орган, подлежат на съдебен контрол. По това българското право се различава от това в другите държави членки


Финалното решение на Съда на ЕС е, че в България не са изпълнени изискванията, присъщи на ефективната съдебна защита, от която трябва да се ползва лице, срещу което е издадена европейска заповед за арест за целите на наказателното преследване.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец