Свързани новини

04.02.2020 09:29

Вашингтон вече ни санкционира за корупцията

Видян 2069 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Скоро ще оповестим първия българин, на когото ще му бъде наложена забрана за влизане в САЩ заради корупция,“ обяви посланик Херо Мустафа в интервю пред Nova. Тя посочи, че името на българина с черен печат ще обяви лично държавният секретар на САЩ Майк Помпео.


    Напомняме, че подобни санкции никога не са прилагани към държави от ЕС, а само само към страни от Третия свят или сериозни, стратегически конкуренти от ранга на Китай и Русия.
Припомняме, че още през ноември м.г. посланик Мустафа предупреди, че може да бъде наложена забрана за посещение в САЩ на лица, замесени в корупционни практики.
„Има конкретна разпоредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на САЩ да назове длъжностни лица, замесени в корупционна дейност, посочи посланик Мустафа - Месец, след като казах, че ще направим това, ние действително ще оповестим име".  По думите и това е само първият случай, в който ще се предприемат действия, но ще има и следващи.


  „Това ще бъде само първото име, но после ще има и други. Впоследстиве ще разгледаме целесъобразността на приложим глобалния закон Магнитски и други твърди мерки”, закани се тя. „САЩ имат намерение да предприемат по-твърди мерки със зъби, в борбата с корупцията и аз държа на думата си”, категорично подчерта дипломатът.



„Причината е, защото смятам, че е важно да работим заедно в борбата с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го правим”, подчерта американският посланик у нас. „Ние не се отнасяме към този въпрос повърхностно. За да назовем конкретно лице, трябва да имаме доказателства. Този първи случай е много ясен и затова решихме да действаме бързо”, отбеляза дипломатът.
Посланик Мустафа коментира и идеята за евентуални промени в Конституцията ни, инициирани от президента Румен Радев. „Решението за каквато и да било промяна в Конституцията е на българското правителство, българския парламент и българския народ. Върховенството на закона е един от стълбовете в нашия стратегически диалог. Което означава, че ще водим добър диалог с правителството и гражданското общество, за да обсъдим как от страна на САЩ можем да предоставим нашите познания и най-добри практики”, заяви дипломатът.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 04.02.2020 20:01

    В тази кочина, освен рашко-фили и сашко-фили май вече други няма. Мамито ви циганско, дет не са ви изчистили германците!

  • 004 Anonimen 04.02.2020 19:56

    Гунчева, хубаво е че можеш да помниш 3 мин. А 5 можеш ли?

  • 003 Елена Гунчева 04.02.2020 12:14

    На практика точно САЩ подкрепят продажното ни българоубийствено правителство. САЩ се бъркат активно във вътрешната ни и външна политика. Сега, колкото и да се опитвате да замажете гафа, че ще ни променяте Конституцията, няма да мине. Не сме чак толкова тъпи и помним какво казахте. Усещането за колония става все по-силно. А всички се опитват да ни накарат да гледаме на САЩ като на Големия бял брат. Не ми харесва! Корупцията в България е проказа. Която започна още през 90-те години с „помощите“ от царевица, храна и какво ли още не от Америка. Със спонсорирането на нефелни политици. С подкрепата на националните предатели на България от САЩ! Вие ни докарахте дотук. Сега се правите на много принципни! Вземайте си мекеретата и се омитайте!

  • 002 Anonimen 04.02.2020 10:13

    Тази на снимката прилича на избягала от някоя психиатрия.

  • 001 Anonimen 04.02.2020 09:57

    САМО, ЕДИН ли??????????????????????????????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец