Свързани новини

11.10.2013 13:40

ВАС реши спора за изпълнител на завода за отпадъци

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд потвърди решението на Столичната община, с което е избран за изпълнител за строежа на завода за софийския боклук обединението Актор АД - Хелектор АД", със седалище Гърция гр.Атина.


Тричленен състав на Върховния административен съд на Република България обяви в четвъртък решение по дело 10086/2013 г. Образувано е по три жалби, първата-от обединение "Актор АД - Хелектор АД", със седалище Гърция гр.Атина, втората- от обединение "Станилов-Данеко" ДЗЗД /дружество по ЗЗД/, със седалище гр.София и третата - от кмета на Столична община, всички-срещу Решение № 709 от 19.06.2013г. на Комисията за защита на конкуренцията/КЗК/, постановено по обединена преписка № КЗК- 488/508/2013г., с което е отменена Заповед №СО-РД-09-02-104/26.04.2013г.на кмета на Столична община за класиране на участниците и определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на фаза II на проект „Интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община”- Проектиране и строителство на завод за Механично-биологично третиране (МБТ) на отпадъци с производство на RDF- гориво. 

С решение на КЗК процедурата е върната на възложителя на етап разглеждане на документите в плик № 1 за съответствие с критериите за подбор, при спазване на указанията, дадени в мотивите на решението.

С решението на ВАС се отменя решение № 709 от 19.06.2013г. на Комисията за защита на конкуренцията, постановено по обединена преписка № КЗК- 488/508/2013г. на КЗК и вместо него съдът постановява следното:

отхвърлят се жалбите на съвместно предприятие "ВСМ-СПХ" и на обединение "Станилов-Данеко" ДЗЗД срещу Заповед № СО-РД-09-02104/26.04.2013 г. на кмета на Столичната община. Това означава, че се потвърждава решението  на възложителя - Столичната община, с което е избран за изпълнител обединението "Актор АД - Хелектор АД", със седалище Гърция гр.Атина

Решението е окончателно, съобщиха от ВАС. 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион