Новината от посещението на държавния секретар Блинкен в Киев е, че България ще бъде въоръжена по новата програма за 2 милиарда долара, с която САЩ ще въоръжават близки, или както ги определят от Вашингтон "съседни" до Украйна държави - общо 19 с домакините му

Свързани новини

08.09.2022 19:09

Въоръжават България и Балканите без Турция и Албания от $2-та млрд. на Блинкен

Видян 3136 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новината от посещението на държавния секретар Блинкен в Киев е, че България ще бъде въоръжена по новата програма за 2 милиарда долара, с която САЩ ще въоръжават близки, или както ги определят от Вашингтон "съседни" до Украйна държави - общо 19 с домакините му. Детайлите са още по-интересни: на фона на зреещия конфликт между Гърция и Турция в Егейско море, който достигна най-острата си фаза от десетилетия, Анкара е демонстративно изключение в списъка. Тя е единствената черноморска държава, която не попада сред подпомаганите по проекта Блинкен, на снимката с киевския си колега Кулеба, като не броим - естествено - Русия. Всички останали "съседи" по море сме вътре - Украйна, Румъния, България, даже Грузия.


На фона на присъствието на Косово и РСМ в списъка на държавния секретар, чието въоръжаване идва на фона на нарастващото и искрящо на моменти напрежение с Белград в непризнатата от 5 държави в ЕС бивша сръбска автономна област, интересно е отсъствието на Албания от листата. При положение, че тя досега беше главен фаворит и инструмент за влияние на САЩ в размирния регион на Западните Балкани, посредством етническия фактор и нейните малцинства в комшийските републики.


Интересно е съвпадението, че в същия регион тези дни прави обиколка президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган. Което със сигурност никак не е случайно. Турция е с най-силно присъствие и най-демонстриран интерес в региона през последните 2 десетилетия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 11.09.2022 19:32

    Блинкен,не пали война тук в Европа,запали си я у вас в САЩ-така е лесно само да ръчкате на чужд терен......окупирахте България,напълнихте ни с войски и оръжия, а какво стана със най-скъпите и предплатени самолети,които не давате?Правите България огнена мишена......

  • 005 Anonimen 10.09.2022 17:56

    Ние няма защо да воюваме с братската страна Русия, който иска, сам да отива да се бие там! И да ни дадат платените самолети, или да ни върнат парите! Не ги ли е срам да крадат от бедна България?!?Уж голяма и богата страна, а ще завлича една малка бедна България?

  • 004 Anonimen 10.09.2022 17:49

    Какво става, бе Радев, няма ли служебното правителство да се позапъне малко и поне да поотложи това въоръжаване против българските интереси??ИЛи и ти си се уплашил??

  • 003 управляващите ни са тотал щета 09.09.2022 15:13

    САЩ ни готвят за пушечно месо и терен за бъдещи евентуални действия. Това окупиране с военни бази на бълг.територия и купища беди и смърти, които сътвориха трябва да спре. Предателите и продажници от властта трябва най-сетне да се осъзнаят, защото на народа му писна и приказката за капката и преливането на чашата ще дойде неочаквано

  • 002 Иванов 09.09.2022 08:34

    САЩ са най голямото зло,след Украйна повличат и други държави с корумпирани политици във войната.Нека първо да доставят самолетите по договорите които тиквата плати.

  • 001 Anonimen 09.09.2022 06:02

    САЩ МАЙСТОРСКИ ескалира войната и ни готви погром-"фронтова държава"-навремето Нюланд го изрече......затова ни пълнят с войски и дават много оръжие за Украйна.....да палят ЕВРОПА

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей