Свързани новини

28.06.2012 15:08

Ванга направи милиардер новия бос на Петрол

Видян 2655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият собственик на Петрол холдинг, чиято собственост са около 200 бензиностанции, петролни бази, престижни бизнес сгради, най-лъскавият хотел на Черноморието – грандът в Поморие, както и Интерхотел България, се казва Кирсан Илюмжинов. У нас той е известен като президент на световната шамхатна федерация, която коронова за свой шампион преди години нашия Веско Топалов. Дълги години близкият съратник на Путин беше президент на автономната руска република Калмикия, а днес е бизнесмен от високата орбита на световния гигант Газпром.


Това, което малцина знаят за Илюмжинов е, че той е един от най-близките хора на петричката врачка баба Ванга.


Самият той признава: „Не се хваля, но бях един от тези, с които тя прекарваше много време. Седяхме и пиехме чай. Когато трябваше, й звънях или тя ми звънеше. Ванга не говореше конкретно, а образно. Питах я как ви изглежда Калмикия, а тя ми отговори: "Виждам оазис, цветна градина". Но у нас е полупустиня. После добави: "Търсете вода, тя е по-скъпа от златото". Откъде тя знаеше в своята България, че практически всичките ни населени пунктове се снабдяват с вода от Дагестан”.


Пророчицата предначертала пътя му


Тя го съветвала за всяка важна стъпка от кариерата, бизнеса и политиката на чуждоземеца. Според неговите собствени признания излизала права в предвижданията си в 9 от 10 казуса.


„През април 1995 г. ми звънна нейна роднина и ме пита дали всичко с мен е наред. Защото Ванга повторила няколко пъти, че вижда двама Кирчовци. Тя ме наричаше Кирчо. "Кирчо се е раздвоил. Такъв мъничък, слабичък, а седи в две кресла", казала Ванга. След няколко месеца ме избраха за президент на ФИДЕ и седнах на два трона – начело на Калмикия и на световния шахмат.


Но бъдещата си съдба, която ми е предначертала, не трябва да разказвам. Мисълта е материална, ако някой я чуе, ще ми вземе съдбата. Самият аз преди


гледах на боб, на карти


Можех да лекувам хора. Но на 26 г. отидох в Памир. Казаха ми да спра да врачувам и лекувам, че енергията ми е предназначена за друго.


В дома-музей на Ванга на първия етаж има моя снимка. А тук си пазя от нея чаша и кана за вода. Бях при Ванга месец преди смъртта й през 1996 г. Без да й казвам нещо, тя ми нареди: "Защо се мъчиш жаден? Пийни си. Знам, че бързаш. Тръгвай, а аз ще умра. Но ти да ме помниш. Вземи чашата, от която си пил, и каната", най-отговорно заявява той като президент пред Стандарт.


Идването на Илюмжинов и на неговия директор – шампион по ММА и екс-самбист от най-висока класа, постави точка на войната в Петрол холдинг, която започна през декември 2009 година, а Супер 19’ напоително е разказвал за всички перипетии в нея. Милиони напоиха трапезите на магистратите в спора между партньорите Митко Събев от една страна и Денис Ершов и Александър Мелник от друга.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец