В средата на юни колчетата по първокласния път през Кресненското дефиле бяха монтирани, за да се ограничи изпреварването.

Свързани новини

15.09.2022 15:38

Вандали изрязаха ограничителни колчета в Кресненското дефиле

Видян 1817 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ущърб за пътната безопасност причиниха неизвестни край Кресненското дефиле, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ). Общо 11 ограничителни колчета бяха изрязани в участъка от път I-1 през Кресненското дефиле от недобросъвестни граждани. С тази вандалската проява се създават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в отсечката, регистрирана от МВР като участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия, подчертаха от ведомството.



Напомняме, че колчетата бяха сложени в средата на юни по първокласния път, за да се ограничи изпреварването. Те бяха монтирани по инициатива на бившия регионален министър Гроздан Караджов от кабинета Петков-Нинова и получиха одобрение дори от най-различни хора, дори най-недоволните от всичко като Б. Бонев подкрепиха идеята. Тогава в свое изказване ексвицепремиерът обясни, че мярката се предприема, защото неправилното изпреварване в този участък е основната причина за пътните инциденти.



За да се възстановят, ще трябва да се изразходват нови средства от бюджета, които е можело да бъдат вложени в маркировка и пътни знаци, посочиха още АПИ.



Агенцията призова пътуващите по републиканската пътна мрежа да информират незабавно органите на МВР, ако забележат недобросъвестни граждани, извършващи вандалски актове или кражба на пътни принадлежности.



Напомняме, че от 2016 г. до средата на 2021 г. по това трасе са станали 246 пътни инцидента, а от въвеждането на забраната за изпреварване с монтирането на ограничителните колчета не е регистрирана нито 1 катастрофа.



По данни на Пътната полиция около 70% от катастрофите в последните години също са заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост.
Преди няколко дни обаче се появи видео, разпространено в социалните мрежи, на което се вижда как автомобил на НСО опитва да изпревари колоната от автомобили, въпреки че те няма къде да отбият заради тесния участък. От МВР съобщиха, че са запознати със случая и започват проверка.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион