Свързани новини

18.02.2016 15:46

Вълка и Генчо Начев печелят обществени поръчки

Видян 9146 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Новият олигархичен тандем на България е най-странният досега. Румен Гайтански – Вълка и проф.д-р Генчо Начев са царете на обществените поръчки, които определено са темата на седмицата. Интересно е, че известният лекар не си гледа рекордната загуба на държавната болница Св. Екатерина, която управлява – 4 136 000 лв., а се е хвърлил в частния бизнес с 6 собствени фирми и управление на още 1 и на 10 сдружения и фондации.


Ето как:
В. Галерия изброява обществените поръчки на дуета: спечелената с обещание за 35 млн. инвестиция концесия на Летище Горна Оряховица, депо за отпадъци за 12 млн. лв., канализация за 19 млн. лв. , водни цикли – един за цели 57 млн. лв. и друг за 30 млн. лв. Прави впечатление, че тези поръчки се печелят от администрации на ГЕРБ и ДПС. Не е тайна, че професорът е близък на Бойко Борисов, а Гайтански медийно е лансиран като близък до Сараите, пише Галерия.



Въпреки че според публикувана информация на най-добрата здравна репортерка в страната Мира Радева държавният доход на проф. Начев като шеф на болница Св. Екатерина, откъдето той натири своя учител и покровител проф. Чирков, е 30 000 лв. – 5 пъти повече от президентската и 6 пъти повече от премиерската заплата, той има опит с поръчките и в самата клиника. Медикард ООД, в която Начев до неотдавна е бил съдружник, е спечелила обществени поръчки в болницата на стойност над 30 млн. лв. Той излиза от нея, чак когато става директор на Св. Екатерина, преди това работи в болницата и същевременно я източва посредством фирмата. Откакто е директор – 3 години, обаче фирмата му продължава да печели поръчка след поръчка (б.р. от държавната болница – сиреч от бюджета или от джоба на всеки българин).
Справка в Агенцията по обществените поръчки показва, че в края на 2006 г. Медикард е получила над 10 млн. лв. за доставка на медицински консумативи за нуждите на болницата. През януари 2007 г. тя отново е избрана да осигури на болницата коронарни стентове на стойност над 2 млн. лв. През същата година бившата фирма на Начев е доставила на университетската болница хирургически инструменти и кардиостимулатор на обща стойност над 400 000 лв. През 2008 г. Медикард отново е избрана за снабдител на болницата с медицински изделия и консумативи срещу сумата от 14 270 395 лв. Така през годините, в които проф. Начев е начело на Св. Екатерина, съдружниците му са печелели средно по около 8 млн. лева годишно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и