Свързани новини

07.12.2020 14:42

Ваксините: $74 Модерна, $39 Файзер, $20 Спутник

Видян 4023 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-евтината от досега влезлите за регистрация световни ваксини е руската Спутник, базирана на човешкия аденавирус, която извън родината си ще струва общо 20 долара за двете дози, вливани през 21 дни. 39 долара ще искат от Файзер за първия си противокоронен апарат. За двете вливания на ваксината на Модерна разходът ще бъде 74 долара. Все още само в кръга на предположенията е цената на Астра Зенека, която, както 19 минути неведнъж писа, позакъсня със своя медикамент анти-К19. Говори се, че при 2 инжекции, това ще струва 9-10 долара, но ако се бие само една, при която ефективността е по-висока - наполовина.


Втората руска ваксина ЕпиВак Корона, която досега бе наричана по името на разработчиците й от Вектор, е на финала на тестовете си и от януари също ще започне мащабна ваксинация с нея, каквато от събота в Русия стартираха с конкурентната й. Втората, за разлика от естествения Спутник, ще бъде подходяща за най-уязвимите групи, които засега успешно я минават като доброволци - възрастни хора, диабетици, хипертоници и др. В нея няма жив вирус.


Целта на мащабната ваксинация, както обясняват руските власти, е постигане на колективен имунитет и свеждане на коронавируса до сезонен, като останалите въздушно-капкови инфекции, с които живеем. Есенните хреми и настинки, както обясни известната бг специалистка доц.д-р Велизарова, например, са останките от първия коронавирус от 60-те години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 07.12.2020 23:37

    https://www.fda.gov/media/143557/download А кой е луд изобщо да си слага експериментална ваксина, с един куп странични ефекти, включително смърт - стр. 16

  • 001 Кака Милка,льокейшян - Горублянье събърбян: 07.12.2020 23:30

    "Астра занека" се бие на два пъти.Но ,както 19 мин пише:"Говори се, че при 2 инжекции, това ще струва 9-10 долара, но ако се бие само една, при която ефективността е по-висока ,цената и ще е наполовина." Излиза че ако се удари само половин доза от "Астра занека",ефекта и щял да е много по-ефективен,т.е. по-добър.Ами при тази логика на мисли,кой е тоя луд дето ще се емне да си бие две ваксини ,след като ефекта от само една доза ще е по-добър? А дали ако не се бие нито една доза от общо двете,дали няма да е най-ефективно,не ли?

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния