Кирил Петков пред Нова тв

Свързани новини

12.02.2022 17:02

В списъка при Гешев са Бойко Борисов и Владислав Горанов: Премиерът

Видян 3666 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият премиер Бойко Борисов и един от неговите финансови министри Владислав Горанов са в списъка, който министър председателят Кирил Петков е предал на главния прокурор Иван Гешев с настояване да бъдат разследвани, обяви самият Петков пред Нова ТВ, като отказа да назове още имена от 19-те.



Досега Петков бе разкрил само няколко от хората в списъка, който е бил изготвен от неговите сътрудници и който той е оставил във Върховната касационна прокуратура, където бе извикан на разпит преди няколко дни по поръчка на главния прокурор, предаде Сега.



"Разбира се, че има още политици в списъка. Г-н Борисов сме го включили покрай Мата Хари. Не казваме, че е притежавал кюлчета, но трябва да се види как са попаднали в чекмеджето - каза Петков. - За г-н Горанов искаме да разберем дали информацията от Васил Божков, че са му носени лично пари, е разследвана".



Според Петков, това са основните политически фигури в списъка "и ако по тези казуси се свърши всичко от прокуратурата, това ще е едно добро начало", добави премиерът.




Той попита публично и защо бившият шеф на фалиралата банка КТБ Цветан Василев не е разпитан поне онлайн. "Защо прокуратурата не събира информация от него, защо не е осъществила връзка с него, така че да се разследват всички замесени хора покрай фалита на КТБ? Защо никой от прокуратурата не си е направил труд да направи поне онлайн връзка с г-н Василев?", попита министър председателят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби