Свързани новини

29.01.2009 11:35

В СОС чакат решение на КЗК за бъдещия концесионер по чистотата

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният кмет Бойко Борисов призова общинските съветници за търпение по казуса за "Заубермахер", австрийската фирма, която от 1 март т.г. трябва да започне почистването на част от "Триадица", " Люлин", "Овча купел", "Младост" и "Витоша", предаде БГНЕС.


В момента Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) гледа казуса с австрийската фирма, тъй като цените, които тя предлага, са доста по-високи от тези, на другия кандидат българската фирма- "Титан". Зам.кметът Мария Бояджийска посочи, че все още няма да се сключва договор със Заубермахер". По време на заседанието на общинският съвет съветникът от СДС Вили Лилков предрече криза с боклука, за което председателят на СОС Андрей Иванов отговори, че разликата в цените на бъдещия и досегашния концесионер е оправдана, тъй като договорът на ВОЛФ е сключен преди доста време и цените не са променяни. Цената, която "Заубермахер" предлага на СО е с около 30 % по-висока от тази на ВОЛФ. Столичният кмет Бойко Борисов обясни, че трябва да се изчака решението на комисията, тъй като "Заубермахер" е фирма, която почиства около 100 града в Австрия. Досега за извозване на контейнер от ВОЛФ таксата беше 3,50 лв., а цената която австрийската фирма посочва е - 5,60. За ръчно почистване досега общината е плащала 4 лв. на декар, а след 1 март цената ще бъде 16,50 лв. По думите на общинския съветник Петър Курумбашев задължително трябва да се представи на концесионния договор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.