Шенген

Свързани новини

22.06.2023 15:54

В Шенген сме от октомври на 2 етапа?

Видян 903 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският премиер Николай Денков и нидерландският му колега Марк Рюте проведоха телефонен разговор за напредъка на странта ни за Шенген, заявиха от МС. Нидерландия наблюдава внимателно действията за съдебна реформа у нас и оценява усилията в тази посока, стана ясно от съобщението до медиите. Рюте показа детайлно познаване на ситуацията и прояви интерес към конкретните ни стъпки.


Междувременно стана ясно, че европейските институции се готвят да приемат Румъния и България в Шенген през 2023 г, съобщиха източници от ЕП. Влизането ще става поетапно – от октомври по отношение на въздушни граници, което вече ни бе обещано да стане още преди повече от 3 г. и не стана, а от 1 януари 2024 г. да отпадне и сухопътният граничен контрол, съобщи Euractiv.


Според източниците България има сериозен шанс, ако окаже дипломатически натиск и покаже готовност да продължи реформите, да получи членство в Шенген още през октомври т.г. по отношение на въздушните граници и перспектива за пълноправно членство по отношение на сухопътните граници от 2024 г.


"Правителството на Рюте даде неофициални сигнали, че оценява усилията на българския парламент и на последните четири правителства да започнат истинска съдебна реформа чрез въвеждането на независим механизъм за разследване на главния прокурор, който беше приет в края на май", се твърди в публикацията на Euractiv.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв