Благодаря на Момичетата от града  за поканата да се включа в конференцията „Заедно срещу насилието“ и да споделя положителните резултати, които постигаме заедно с неправителствения сектор в борбата срещу домашното насилие.

Свързани новини

17.03.2023 18:00

В обществото трябва да се възпита нетърпимост към домашното насилие: Шефът на СОС

Видян 2468 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В обществото трябва да се възпита нетърпимост към домашното насилие, а „нито една повече“ да се превърне в статистика.


Благодаря на Момичетата от града  за поканата да се включа в конференцията „Заедно срещу насилието“ и да споделя положителните резултати, които постигаме заедно с неправителствения сектор в борбата срещу домашното насилие.

С разкриването на първата у нас „Правна клиника“ даваме възможност 100 дела за домашно насилие в София да бъдат водени, очаквам при изчерпване на ресурса да бъдем уведомени, за да осигурим допълнително финансиране.

От края на миналата година двойно повече жени могат да получат подкрепа с отварянето на втория кризисен център за пострадали от домашно насилие. Досега на територията на Столичната община действаше един кризисен център, който осигуряваше подкрепа на около 50 жени годишно. С отварянето на втори можем да обхванем над 100 пострадали от домашно насилие на година.

 След спечелен конкурс Фондация Асоциация Анимус/Animus Association Foundation  предоставя социалната помощ на потърсилите закрила в защитеното жилище. Кризисният център цели както да се ограничи рискът от повторно насилие спрямо настанените лица, така и те да получат последваща психологическа помощ и подкрепа. Потърсилите закрила в кризисния център, могат да останат напълно безплатно със своите деца и при поемане на разноски от първа необходимост до 6 месеца.
 Подкрепяме организациите, които имат грижата за превенция и пострадали от домашно насилие хора.

Заедно с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС  адвокат Рая Назарян и Анна Александрова  изразихме подкрепата си за законодателни мерки за подобряване на правната уредба и се присъединихме към апела на 35 неправителствените организации в следващия парламент промените да бъдат приети. Във всяка правова държава трябва да има работещ механизъм, законодателна база и адекватни институции", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 наложително и жизнено важно 17.03.2023 22:24

    В малка и обезлюдена България има регистрирани над 14000/?/ НПО-та, с грантове от вън и субсидии от фалиралата ни държава. Да се забранят всички НПО-та финансирани от евроатлантически и соросоидни фондации защото с тяхна помощ България и българите са на дъното и става все по-фатално

  • 001 Anonimen 17.03.2023 20:26

    погрижете се за психолози и сексолози, както купете за 6 месеца и виагра за агресивните съпрузи, това сега е най-важното за леваците с лукановите милиони: сриват се банки, скачат цени,измират хора от отровни ваксини, пускат ни нови пипнати вируси, те се юрнали да се борят за истанбулските меджедии

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог