Свързани новини

25.07.2020 15:07

В Гърция със самолет само с отрицателен тест за К19

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътуващите до Гърция със самолетни полети от България и Румъния от 28 юли, ще трябва да представят на гръцките гранични власти отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, извършен до 72 часа преди влизането им в Гърция, съобщиха от МВнР.


Само пътници, които имат сертификат за отрицателен PCR тест, ще бъдат допускани в Гърция. Сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство, се посочва в съобщението.


Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19).


Мярката не се отнася за гръцките граждани, гражданите с постоянно пребиваване в Гърция и пътуващите по съществени професионални причини, отбелязват от МВнР.


От Министерството на външните работи на Гърция са съобщили също, че във вторник, 28 юли, и сряда, 29 юли, пътниците, които не са имали време да бъдат тествани преди пътуването си, ще бъдат тествани от компетентните гръцки власти при пристигането им в Гърция.


В сила остава изискването към гражданите, които пътуват със самолет за Гърция, да попълнят предварително в срок от минимум 24 часа преди пристигането електронен формуляр за локализация на пътници (PLF), генериращ QR код, който представят на гръцките власти при влизане в страната.


За сега  няма промяна в изискванията за преминаване на сухопътните граници между България и Гърция. Пътуващите към Гърция през сухопътна граница, независимо от тяхното гражданство, също задължително преди пристигането си попълват в срок от минимум 24 часа преди влизането електронен формуляр за локализация на пътници (PLF), генериращ QR код.


От външното ни ведомство припомнят, че туристите могат да преминават само през ГКПП "Кулата-Промахон" със сертификат за негативен резултат от PCR тест, издаден в рамките на 72 часа преди преминаване на границата. До 4 август влизането и излизането от Гърция на гръцки граждани, на притежатели на разрешително за пребиваване в Гърция, на граждани, чието основно местоживеене е в Гърция, на товарни камиони за превоз на стоки, както и на граждани, пътуващи по изключително наложителни служебни/бизнес пътувания (което се доказва с подходящите документи), е разрешено единствено през ГКПП "Кулата-Промахон" и ГКПП "Маказа-Нимфеа".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде