Свързани новини

31.01.2022 12:12

В Европа се води война срещу националните държави: Ангел Джамбазки

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки взе участие в среща на патриотичните партии и организации от цяла Европа, която се проведе в Мадрид.


 


Домакин на конференцията беше испанската партия ВОКС. Сред участниците в събитието бяха правителствените ръководители на Полша и Унгария Матеуш Моравецки и Виктор Орбан, както и кандидатът за президент на Франция и лидер на „Национален фронт“ Марин Льо Пен.




По време на дискусиите в конференцията Ангел Джамбазки изтъкна, че в Европа се води война срещу традициите, семейството и християнските устои, които стоят в основата на европейската цивилизация. Той отбеляза, че тази война застрашава националните държави и техните народи.




Европейският съюз е в редица кризи, като се започне от кризата COVID-19, икономическата криза, енергийната криза и водещата - кризата на идентичността. Имаме фундаментален проблем - дали ЕС трябва да направи крачка назад, като даде свобода на нациите и националните държави, или ще продължи по пътя на създаване на бюрократична тоталитарна супердържава.


 


За нас отговорът е ясен. ЕС трябва да върви към идеята за „Европа на суверенните Отечества“, заяви още Джамбазки пред участниците в конференцията.




Лидерът на испанската партия ВОКС Сантяго Абаскал заяви, че общата среща има за цел да очертае защитата на Европа от външни и вътрешни заплахи чрез насърчаване на алтернатива на глобалистката тенденция, която заплашва Европейския съюз, атакувайки суверенитета на нациите.


 


Събитието в испанската столица е втората такава конференция след срещата на върха на патриотичните и консервативни сили в Европа, която се състоя във Варшава в началото на декември 2021 година.


 


През юли 2021 г. няколко политически формации, представени в Европейския парламент, подписаха съвместна декларация, чрез която поеха ангажимент да защитават Европейски съюз, който зачита суверенитета, свободата и традициите на държавите членове. Още тогава към инициативата се присъедини и ВМРО – Българско национално движение, която подкрепи идеята за „голям алианс“ в борба за Европа на Отечествата.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв