Свързани новини

26.05.2021 11:25

Уволниха шефа на ДАНС заради СРС-тата и другите скандали

Видян 5716 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освободиха от длъжност началника на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) Димитър Георгиев, стана ясно от думите на служебния премиер Стефан Янев след заседание на МС. Той обяви, че предлага на президента Румен Радев да издаде съответния указ. Янев подчерта, че това е "решение от висок обществен интерес". Овакантеното място ще бъде заето от Вальо Тончев, който е дългогодишен служител на Агенцията.
"Предполагам, че предвид повишения медиен интерес към службите не е толкова трудно да дефинираме основите на тези мотиви, но все пак нека още веднъж хората да ги чуят - с поведението си този председател създаде прецедент, с който накърни престижа на службата и създаде основания да се смята, че предприема политически мотивирани действия за една длъжност, която е деполитизирана по закон", аргументира се премиерът.
Той не назова конкретните казуси, но се подразбира, че става дума за подслушването на политици или пък факта, че шефът на ДАНС излезе в 4-месечен отпуск веднага при встъпването в длъжност на служебното правителство, което е световен феномен за шеф на тайна служба. При това в пакет с останалите босове.
Припомняме, че преди седмица гръма скандалът със  специалните разузнавателни средства (СРС), които бяха използвани от службите срещу видни политици у нас, в т.ч. и служебният премиер Янев. Новината дойде от съпредседателя на Демократична България (ДБ) ген. Атанас Атанасов. Той се позова на свой “сигурен източник” и конкретизира, че са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 тотална чистка 26.05.2021 17:30

    Като го чуеш как говоpи този слугинаж се чудиш и маеш как е възможно ДАНС да бъде повеpена на такъв измекяp. Kак точно този гол охллюв ще опазва националната ни сигуpност и точно заpади такива като него всичко е pазгpаден двоp?

  • 005 Посетете щнда на издателство ДАНС: 26.05.2021 13:07

    Из гори, поля, пещери, мечи хралупи, в реки и езера, дворни нужници и буркани с афъски, в матраци с изкуствен интелектт и какви ли не още странни тайници Георгиев е скрил стотици странници с любопитно ДАНС четиво. Ще ги предлага само на заможни читатели - приема се и заплащане в биткойни. Най-нетърпеливите ще могат да видят последните заглавия на издателя Митко Георгиев на щанд 42 на пролетния базар на книгата. Той ще се състои от 31 май до 6 юни пред НДК. Колко мъки знаеш, / колко тайни криеш, / хей, Георгиев роден наш! Отдавна трябваше да е пътник тази пачавра на банкянския Валия !!! Да готвят следващите герберски мекерета от ятото калинки, и да не забравят Кошлуков!!!

  • 004 Григор Здравков 26.05.2021 12:41

    Относно Министъра на финансите Асен Василев. Евгения Константинова Пеева-зам. министър на образованието, Асен Василев-министър на финансите, Николай Денков -министър на образованието са в една и съща фондация-„Заедно в час“ в различно време от 2010 до 2021 г. Кирил Петков – министър на икономиката и Асен Василев са заедно в ФОНДАЦИЯ „ЦЕНТЪР ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ СТРАТЕГИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ“. Кирил Петков заедно с Николай Денков са заедно в ЦЕНТЪР ПО ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ИНОВАЦИИ ФОНДАЦИЯ Асен Василев има отношение към 3 офшорни през годините компания лично и чрез свързани лица. 1„АКСЕЛБЕРТ” Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Роуд Таун, Тортола; Кларънс Томас Билдинг, п.к. 4649 2 Лессно ЛЛС Държава САЩ; Делауер, Леуес, Съсекс; Квартал 16192 Коустал Хайуей; 3 Невек Капитал Партнърс Лимитед Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Тортола, Роуд Таун; Квартал Комърс хаус; Уикъмс Кей 1; Законно е, ДА, но дали е логично той да отговаря за публични финанси в държава от ЕС . (Документи) Схемата за фондациата „‘Заедно в час“ е благодарение на „РОД“ и тяхната петиция. Защо се чудите, че американският посланик дефилира по кабинетите им? Относно Министъра на финансите Асен Василев. Евгения Константинова Пеева-зам. министър на образованието, Асен Василев-министър на финансите, Николай Денков -министър на образованието са в една и съща фондация-„Заедно в час“ в различно време от 2010 до 2021 г. Кирил Петков – министър на икономиката и Асен Василев са заедно в ФОНДАЦИЯ „ЦЕНТЪР ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ СТРАТЕГИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ“. Кирил Петков заедно с Николай Денков са заедно в ЦЕНТЪР ПО ПРИЛОЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ИНОВАЦИИ ФОНДАЦИЯ Асен Василев има отношение към 3 офшорни през годините компания лично и чрез свързани лица. 1„АКСЕЛБЕРТ” Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Роуд Таун, Тортола; Кларънс Томас Билдинг, п.к. 4649 2 Лессно ЛЛС Държава САЩ; Делауер, Леуес, Съсекс; Квартал 16192 Коустал Хайуей; 3 Невек Капитал Партнърс Лимитед Държава ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.); Тортола, Роуд Таун; Квартал Комърс хаус; Уикъмс Кей 1; Законно е, ДА, но дали е логично той да отговаря за публични финанси в държава от ЕС . (Документи) Схемата за фондациата „‘Заедно в час“ е благодарение на „РОД“ и тяхната петиция. Защо се чудите, че американският посланик дефилира по кабинетите им?

  • 003 Браво Румен! Браво Радев! 26.05.2021 12:39

    Григор Здравков, Българска Легия Антимафия и Светла Петрова, Алтернативата 25.05.2021. https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/4001504289933638/?t=0

  • 002 Стоимен Влахов 26.05.2021 11:44

    Браво! Да готвят следващите герберски мекерета. И да не забравят Кошлуков!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.