Свързани новини

11.08.2021 12:28

Утре НС ще гласува, че отхвърля кандидатурата на Пламен Николов за премиер

Видян 3292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание ще приключи процедурата с първия мандат, като гласува, че отхвърля кандидатурата на Пламен Николов за премиер. Това стана ясно от думите на Мая Манолова след втория председателски съвет, който беше свикан днес в опит да се намери решение за излизане от създалата се ситуация, предаде БНТ.

    "След като чухме експертите на президентството и всички парламентарни групи се обединихме около решението да бъде приключена ясно и недвусмислено конституционната процедура като бъде внесен проект за решение, който ще бъде гласуван утре в пленарна зала. Който ще отчете и фактическата обстановка, че кандидатът за премиер министър по лични причини е оттеглил своята номинация", обясни Мая Манолова.

Тя поясни, че Народното събрание ще гласува "за". По думите ѝ няма хора, които да настояват някой да бъде избран за премиер министър при положение, че самият той не желае.

    "Стигна се до абсурдна ситуация, но може ли Конституцията да предположи, че 24 часа преди гласуването премиерът ще се откаже да бъде премиер", заяви още Манолова.

По думите на Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" се е приело решението, което практикуващите юристи са изразили още сутринта, че "трябва да има краен акт на събранието и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби