Ефективната присъда от 4 години и 8 месеца, която беше дадена от Окръжния съд в Пазарджик, сега апелативните съдии са я намалили на 3 години условна присъда с 4 години изпитателен срок.

Свързани новини

24.10.2022 17:37

Условна присъда на "антимафиот", прегазил дете на пътя

Видян 3599 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Недоволство се надига в пазарджишкото село Братаница, след като съдът намали присъдата на полицая Владимир Панайотов, който прегази на пътя 7-годишно момиченце, предава bTV. Вместо ефективно наказание в затвора Апелативният съд в Пловдив му наложи условна присъда.


Родителите на детето ще обжалват. Прокуратурата също ще внесе протест срещу наложената условна присъда.


Марин и Блага Калоферови загубиха 7-годишната Моника преди година и половина.


Дъщеря им загина, след като беше ударена на 19 юли м.г. на пешеходната пътека в центъра на селото от служебната кола на полицая Владимир Панайотов от пазарджишкия сектор на ГДБОП.


Ефективната присъда от 4 години и 8 месеца, която беше дадена от Окръжния съд в Пазарджик, сега апелативните съдии са я намалили на 3 години условна присъда с 4 години изпитателен срок.


Роднините на загиналото дете са недоволни от присъдата и готвят протест в петък, като се заканват да затворят пътя в Братаница. Те вече се организират във Фейсбук, като са посочили, че ще блокират главната улица от 17:00 до 18:00 ч. и че вече са уведомили кмета и директора на полицията.
Защитата на подсъдимия Владимир Панайотов заяви, че условната присъда е справедлива, отчитайки личните му особености.

Припомняме, че на 5 август 2007 г. световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки предизвиква тежка катастрофа след употреба на алкохол. Тогава той уби 1 човек, а Мануела Горсова е в будна кома от 14 години. През 2009 г. съдът и на него даде условна присъда - 2 години и 6 месеца и от тогава той е на свобода.
При друг случай Софийският градски съд наложи парична гаранция от едва 2000 лв. на Валентин Иванов, 59-годишен, който на 14 октомври помете и уби 19-годишната Виктория на пешеходна пътека в столицата.


Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред горната инстанция.


Тезата на защитата е, че Иванов вероятно е получил епилептичен пристъп зад волана. Лекарите от Пирогов в епикризата твърдят, че няма такива данни. Новите обстоятелства пораждат и нови въпроси, включително дали Иванов е годен да управлява товарен камион.


Според епикризата, заболяването е от преди 15 години, а Иванов има книжка от 13 години. Т.е. той е бил с такова заболяване, но дали лекарите са преценили, че диагнозата и медикаментите, които приема, могат да въздействат върху способността му да шофира е въпрос, на който ще се търси отговор.


Съдът прие препоръката в епикризата обвиняемият да провежда домашно лечение, както и прецени, че няма опасност да извърши друго престъпление и да се укрие. Така Иванов излиза на свобода.


 Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог