Разузнавателните данни сочат, че симптомите, от които се твърди, че страдат Абрамович и двама украински служители, участващи в мирните преговори с Русия, може да се дължат на фактори на околната среда

Свързани новини

29.03.2022 13:33

US служители не вярват на историята с отравянето на Роман Абрамович: Ройтерс

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В рамките на няколко часа след като в понеделник Bellingcat заяви, че руският магнат Роман Абрамович и двама украински преговарящи може да са били отровени от Москва, за да се забавят мирните преговори в Украйна, правителството на САЩ изрази съмнение.




Разузнавателните данни сочат, че симптомите, от които се твърди, че страдат Абрамович и двама украински служители, участващи в мирните преговори с Русия, може да се дължат на фактори на околната среда, съобщи Ройтерс, като се позова на американски правителствен служител, който говори при условие за анонимност.


 


"Разузнавателните данни сочат, че симптомите са свързани с околната среда, а не за отравяне", каза предполагаемият вътрешен човек, без да уточнява.




По-рано през деня Wall Street Journal съобщи, че тримата мъже "са имали симптоми на предполагаемо отравяне", които включват "зачервени очи, постоянно и болезнено сълзене и лющене на кожата по лицата и ръцете", като се позова на запознати лица.




Разследването е организирано от Христо Грозев от Bellingcat, който и преди е твърдял, че Русия е замесена в предполагаемото отравяне на Сергей и Юлия Скрипал в Обединеното кралство през 2018 г. и на активиста Алексей Навални през 2020 г. Русия го определи като "чуждестранен агент", като се позова на връзките на концерна със западни разузнавателни агенции и финансирането му от правителствата на САЩ, Великобритания и Нидерландия.


 


 


"Bellingcat може да потвърди, че трима членове на делегацията, участвала в мирните преговори между Украйна и Русия през нощта на 3 срещу 4 март 2022 г. , са имали симптоми, съответстващи на отравяне с химическо оръжие", заяви базираната в Холандия организация. Грозев заяви, че не е успял да накара германски експерти да анализират пробите навреме, за да покажат следи от химикали, според WSJ.


 


Други също се отнасят скептично към това твърдение. Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк, който участва в преговорите, заяви пред Ройтерс, че "има много спекулации, различни конспиративни теории", а Рустем Умеров, за когото се твърди, че е един от засегнатите, заяви, че хората не трябва да се доверяват на "непроверена информация" и че е добре. Абрамович все още не е отговорил официално на доклада.




За руския петролен магнат, който купи футболния клуб "Челси", се говореше, че е замесен в "задния канал" между Кремъл и Киев за разрешаване на конфликта в Украйна, но въпреки това беше включен в списъка със западни санкции.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и