Свързани новини

14.08.2018 10:08

US ракети избили децата в Йемен

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

500-килограмова бомба MK-82 е използвана от коалицията, ръководена от Саудитска Арабия, за да удари в четвъртък автобуса в Йемен, пълен с деца, твърди местен журналист, след събирането на останките от снаряда, предаде RT. САЩ продължава да продава оръжието на Саудитска арабия.

При атаката срещу училищния автобус, пътуващ до Дахианския пазар, Северна Саада, контролирана от хутите, загинаха 51 души, повечето от тях деца, и пострадаха най-малко 79 други.

 Парчета от бомбите MK-82 се появяваха многократно по времето на продължаващата бомбардировъчна кампания в Йемен. МК-82 предизвика истинска трагедия през 2016 г., когато коалицията удари обществена зала в Сана по време на погребение на Шейх Али ал-Равишан, убивайки над 140 души и ранявайки 525 души.

Продажбите на оръжие за Саудитска Арабия многократно са били осъждани от организации за защита на правата на човека, които ги считат за един от главните фактори, допринасящи за увеличаването на смъртните случаи в разкъсаната от войната държава. Повече от 10 000 души са загинали през тригодишна война според ООН, а саудитската блокада продължава да допринася за глада и болестите в страната.

Въпреки многократните призиви на неправителствените организации и дори на американските депутати да спрат доставките на US оръжие за Саудитска арабия, в условията на продължаващия конфликт през 2016 г. и 2017 г. Пентагонът продължава да възлага ключови договори на Lockheed Martin и General Dynamics за доставка на бомбите MK-82 за арабската коалиция.


Въпреки очевидната продажба на оръжие между Вашингтон и Рияд, Пентагонът заяви по-рано тази седмица, че не е невъзможно да се каже откъде идва бомбата, която взриви училищния автобус.

"Може би никога няма да разберем дали тази бомба е продадена от САЩ ", посочи говорителят на американското централно командване  Джош Жак.
 


Вижте видео ТУК!


Снимка: AFP



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден