Свързани новини

19.04.2021 10:06

US посланикът и 10 дипломати да се оттеглят: Кремъл

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съветникът на президента Владимир Путин по външната политика Юрий Ушаков привика американския посланик в Москва. На разговора в Кремъл той го посъветва „да се оттегли за консултации” във Вашингтон. Това бе сторено преди дни от руския му колега в американската столица. Той пък бе извикан „на консултации” в Москва. В дипломацията тази форма предшества отзоваването на посланик, след което идва късане на дипломатически отношения и, не дай, Боже, война.
Крачката на Кремъл следва въвеждането на нови американски санкции срещу Русия в деня, след като президентът Байдън звънна на Путин с покана за среща на неутрален терен и страните се договориха за общи мерки по глобалната сигурност и екологията.

Санкциите са насочени срещу физически и юридически лица от Крим, както и към хайтек компании от Москва. Заедно с това, САЩ забрани на своите агенти и в императивен тон нареди на всички съюзници, считано от 14 юни,  да не купуват руски облигации. Също така обяви за нежелани 10 руски дипломати на своя територия. Ответно гонене на 10 американски дипломати от Москва бе предприето в петък. Успоредно, в събота беше изловен украинският консул в Санкт Петербург при получаване на секретни сведения от руски служител в заведение.
„Ако размяната на любезности продължава, ще наложим мерки на още десет американски дипломати, за да изравним съставите на посолствата на двете страни”, добавиха от Кремъл и МВнР на Русия.
Москва докладва за 58 разузнавателни полета над нейна територия за седмица, което е увеличена активност.

В същото време още в четвъртък от Кремъл бяха категорични, че при тези условия няма как да бъде приета в обозримо бъдеще поканата на Байдън за среща.


На снимката: Урий Ушаков



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на