Свързани новини

21.01.2015 16:15

US организации: Киев, спри да бомбардираш Донецк

Видян 1519 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като киевската армия започна бомбардировки и с авиация срещу собствения си народ в Донецк, последвали изгубването на местното летище, което до миналия ден беше под контрола й, даже и американските правозащитни организации отправиха настоятелен апел за спиране на геноцида. 


Кенет Рот, изпълнителен директор на Хюман Райтс Уоч заяви: „Киев да спре да убива мирни жители, деца и старци в Донецк”. Другата най-мощна щатска правозащитна организация Амнести интернешънъл от своя страна напомни, че напоследък само Кадафи бе бомбардирал собственото си население от въздуха, както Киев прави в момента. 


В същото време президентът на Украйна Петро Порошенко бе принуден да успокои нарастващите вълнения срещу масовата мобилизация в цяла Украйна, противоречаща на твърденията му, че Киев спазва Минското примирие и не участва във военни действия. „Гарантирам, че набираните в момента мъже няма да отидат за пушечно месо в зоната на антитерористичната операция”, заяви олигархът – държавен глава. Ала дори и подконтролните му медии вече показват, че тези думи са лъжа. 


Тези дни един от основните проправителствени канали показа огромно поле, превърнато във военно гробище. Вестник Кореспондент пък опроверга киевската версия за обстрела на автобус при Волноваха от сепаратистите. Публикува интервю с оцелелия шофьор, който в пряк текст свидетелства, че киевската армия е убила пасажерите му – мирни жители при ненужна атака срещу междуградския транспорт.


Премиерът Яценюк, който още не се е съвзел от ужасяващото изказване, че победата над Хитлер била „нахлуване на СССР в Украйна и Германия”, което той нямало повече да позволи, дори нападна Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Той не бил съгласен с нейните доклади, където дори е смекчена военната сводка, показваща, че за 6 месеца над 5000 мирни жители са загинали при обстрел от киевската армия, а бежанците са над милион – над 90% отишли на територията на предполагаемия агресор Русия.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева