Това е официален договор, подписан с ЕС за започването на преговорите. Той е подписан на македонски език”, категоричен бе Ковачевски.

Свързани новини

27.10.2022 10:10

Урсула фон дер Лайен обсъди промени в Конституцията на РСМ с Пендаровски и Ковачевски

Видян 1110 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Промяната в конституцията на Северна Македония, за да бъдат вписани българите в преамбюла й, беше сред основните теми по време на посещението на Урсула фон дер Лайен в Скопие, предаде Нова тв.

Председателят на Европейската комисия разговаря с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски и президента на страната Стево Пендаровски.

Фон дер Лайен призовава всички политици да реализират мечтата на младите хора в Северна Македония, които искат да бъдат част от Европейския съюз.

От своя страна Пендаровски смята, че няма нужда да се бърза с конституционните промени за вписване на българите в конституцията на страната.

Според него, има драстично намаление на противниците на така нареченото "френско предложение".

Това е официален договор, подписан с ЕС за започването на преговорите. Той е подписан на македонски език”, категоричен бе Ковачевски.

“Северна Македония се придвижва напред по европейския път. Това показва и последният ни доклад за разширяването и трябва да ви поздравя, за решителността, с която напредвате и засилвате демокрацията, засилвате върховенството на закона. Направихте реформа на правосъдната система, развивате солидна пазарна икономика, която вече доказа устойчивостта си. Дълбоко убедена съм, че сте решени да запазите набраната скорост по пътя към Европейския съюз. Убедена съм, че сте способни да сбъднете мечтата на вашите млади хора”, каза от своя страна председателят на ЕК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 затвор до живот 27.10.2022 10:31

    Тази съсухрена акушерка трябва да я съдят за геноцид на европейците, а не още да си вее байрака и да прави нови престъпления. До тук е дала 70 милиарда на тъмно за ваксините убийци прилагани насилствено върху хората, за приноса и към военни действия да не говорим

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион