Според разследването - Борис Борисов, известен като Боби Белята, който е убит в началото на 2022-ра, също е станал жертва на килъри, свързани с Каменов. Боби Белята е смятан за близък до Христофорос Аманатидис-Таки, с когото Каменов е конфликт от няколко години, макар в миналото да са били партньори и да са сочени за едни от наследниците на групировката ВИС.

Свързани новини

10.04.2023 10:11

Укриващият се в ЮАР Къро е поръчител на пет убийства

Видян 1895 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата разполага със свидетелски показания, че пребиваващият от години в ЮАР Красимир Каменов, известен като Къро, е поръчител на пет убийства, съобщи БНТ, позовавайки се на източници от разследването.

Екип от прокурори, следователи и полицаи от ГДНП са започнали активни действия по привличането на Каменов като обвиняем и за един опит за убийство. Криминалистите смятат, че умишленият пожар, при който през 2011 г. умира Марчело Доковски, тогава шеф на общинската фирма Паркинги и мобилност в София, е поръчан именно от Каменов. Живеещият в ЮАР българин е съпричастен към убийството и на друг, свързан с паркирането в столицата висш общинар.


Става въпрос за Георги Василев, който е убит през 2005 г. Още тогава има версия, че зад покушението стоят представители на бившата силова групировка ВИС, но доказателства не са събрани.
Според разследването - Борис Борисов, известен като Боби Белята, който е убит в началото на 2022-ра, също е станал жертва на килъри, свързани с Каменов. Боби Белята е смятан за близък до Христофорос Аманатидис-Таки, с когото Каменов е конфликт от няколко години, макар в миналото да са били партньори и да са сочени за едни от наследниците на групировката ВИС.


От "студените досиета" са извадени събраните улики за убийството и на търговеца на земеделска продукция Стойчо Стоилов, който умира след жесток побой, нанесен пред жилището му в столичния квартал Редута преди десет години. Преди да се захване с търговия, Стоилов е работил във ветеринария пункт на българо-турската граница. Основната версия е, че фаталният побой е поръчан заради опити на търговеца да развива конкурентен бизнес с този на Красимир Каменов, за когото е известно, че контролира пред подставени лица борсата в столичния квартал Слатина, както и редица други борси за плодове и зеленчуци в страната.


Преди два дни стана ясно, че Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу организирана престъпна група за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители, за която главният прокурор Иван Гешев и ръководствата на Националната следствена служба и ГДБОП обявиха на пресконференция в средата на март.


Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния