Станахме 13-ата държава от Тримариума. Това е достъпът до пари, до транспорт, до морска сигурност, до инфраструктура. А 12 държави от Тримариума са членки на ЕС. Тоест почти половината от страните от ЕС. Това означава, че интеграцията ни с ЕС е отишла много по-далеч, отколкото всички оценяват в момента", каза Арестович.

Свързани новини

23.06.2022 09:59

Украйна вече "де факто е в НАТО": Съветник на Зеленский

Видян 1904 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евентуалното членство на Украйна в НАТО и ЕС е само формалност, заяви в сряда Алексей Арестович, виден съветник на украинския президент Владимир Зеленский. Киев вече е "де факто" член на водения от САЩ военен съюз, който обеща да му помогне да "спечели" конфликта с Русия, и току-що се присъедини към инициативата "Три морета" като задна врата към ЕС, казва Арестович в интервю.




В сряда, в разговор с ютубъра и активист Марк Фейгин, Арестович признава, че има съмнения дали НАТО и ЕС са готови да приемат Украйна, но това няма значение. Самото кандидатстване дава на Украйна достъп до фондовете за развитие на ЕС, с които Полша е изградила инфраструктурата си, каза той пред Фейгин. Нещо повече, Киев току-що направи още един хитър ход, като се присъедини към Тримариума - каза Арестович.


 


Станахме 13-ата държава от Тримариума. Това е достъпът до пари, до транспорт, до морска сигурност, до инфраструктура. А 12 държави от Тримариума са членки на ЕС. Тоест почти половината от страните от ЕС. Това означава, че интеграцията ни с ЕС е отишла много по-далеч, отколкото всички оценяват в момента", каза Арестович.


 


 


Това беше препратка към изявлението на полския президент Анджей Дуда от вторник, че групата е създала специален статут на "партньорство с участие" за Украйна. Създаден от Полша и Хърватия през 2016 г. , за да обхване зоната между Балтийско, Черно и Адриатическо море, Тримариумът оттогава се е разширил до Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, България, Латвия, Литва, Естония и Словения. Броят на членовете му не е и половината от този на ЕС, който има 27 държави членки.


 




Арестович обаче продължава, като казва на Фейгин, че Украйна е "де факто член" на НАТО. Може и да няма писмено обещание за взаимна отбрана по член 5, но повече от 50 държави от Контактната група за отбрана на Украйна, ръководена от САЩ, са обещали на министъра на отбраната на Украйна Алексей Резников, че "никога, никога" няма да позволят на Киев да загуби войната, настоява Арестович.


 


 


Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин "сложи черешката на тортата", добави Арестович, като заяви, че не трябва да има "никакво съмнение, че ще доведем Украйна до победа".


 


 Главният съветник на Зеленски по връзките с обществеността често присъства по украинските телевизии и в живите предавания, като понякога разкрива чувствителна информация, преди тя да бъде официално потвърдена - като загубата на донбаския град Лиман миналия месец - а в други случаи изпада в нецензурни тиради срещу Хенри Кисинджър и други представители на Запада, които призовават Украйна да сключи мир с Москва.


 


По-рано тази седмица Арестович заяви пред друг интервюиращ, че смята ЛГБТК хората за "хора с отклонения", което накара подкрепяната от Запада неправителствена организация "Киевски прайд" да поиска оставката му от Зеленски.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.06.2022 15:48

    истинско безобразие и натовска наглост,няма спиране на войната и злоба та към Русия е огромна,не я зачитат открай време ето.......

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния