Напомняме, че според данни на The New York Times страната ни и още 5 държави продават съветски модели оръжия на американската компания Ultra Defense Corp., базирана в Тампа, Флорида, която заобиколно снабдява и Украйна

Свързани новини

20.06.2022 10:19

Украйна получава тежко БГ въоръжение: Австрия

Видян 1588 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки, става ясно от видеоклип в официалния канал на австрийските въоръжени сили в YouTube.



Военните експерти детайлно изясниха коя страна как и с какво подпомага украинската армия. Между 3:15 и 4:40 минута австрийски офицер показва тежко въоръжение и артилерийски установки, предоставени от страната ни.
Според информацията на австрийските военни, България е предоставила част от своите танкове Т-72. По информация от 2020 г. страната ни разполага с 90 от съветските машини.


 


Срещу руските сили се изправят и български артилерийски установки Д-20 с оръдие 152 мм, наричано още гаубици. Те също са съветско производство и имат обсег 17,4 км. Според публични данни от 2010 г. страната ни разполага с близо 200 броя от тях и 19'  писа по темата преди месец.


 


Напомняме, че според данни на The New York Times страната ни и още 5 държави продават съветски модели оръжия на американската компания Ultra Defense Corp., базирана в Тампа, Флорида, която заобиколно снабдява Украйна. В същото време ресорният вицепремиер по износа на въоръжения е Корнелия Нинова, която уж е срещу експорта му за бившата съветска република и редовно отрича.


 Кирил Пламенов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.06.2022 07:31

    защо ни правите първа цел на унищожение?защо лъжете народа си,правите поръчки на агресорите и поддържате агресията на милитаристите?

  • 001 Anonimen 20.06.2022 10:28

    А,ЗАЩО НЕ???? ПАЗАРНА ИКОНОМИКА,освен това ВОЙНА НЯМА,било "военна операция"?!?!?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.