На тази снимка, направена от видео, разпространено от пресслужбата на руското министерство на отбраната, се вижда как руски военни превозни средства се движат по време на учения в Крим, 22 април 2021 г.  Пресслужба на руското министерство на отбраната чрез AP Photo

Свързани новини

04.02.2023 07:32

Украйна не може да си върне Крим скоро, съобщи Пентагонът на депутатите на секретен брифинг

Видян 2399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко вероятно е украинските сили да успеят да отвоюват Крим от руските войски в близко бъдеще, заявиха четирима високопоставени служители на Министерството на отбраната пред депутати от Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите по време на секретен брифинг, съобщава европейското издание Политико. Оценката със сигурност ще разочарова лидерите в Киев, които смятат връщането на полуострова за една от основните си цели.

Не е ясно какво е накарало инструкторите да направят тази оценка. Но според трима души, пряко запознати със съдържанието на брифинга в четвъртък, Пентагонът не вярва, че Украйна има - или скоро ще има - способността да изтласка руските войски от полуострова, който Москва завзе преди близо десетилетие.

Четвърти човек каза, че брифингът е бил по-двусмислен, но е останал фактът, че победата на Украйна в офанзивата за връщане на незаконно анексираната територия не е сигурна. И четиримата поискаха анонимност, за да разкрият подробности от класифицирания брифинг.


Сред участниците в брифинга бяха Лора Купър, заместник-помощник-министър на отбраната за Русия, Украйна и Евразия, и генерал-лейтенант Дъглас Симс, директор на операциите в Съвместния щаб.

"Няма да коментираме класифицирани брифинги при закрити врата, нито ще говорим за хипотези или спекулации за потенциални бъдещи операции", заяви говорителят на Пентагона Сабрина Сингх. "Що се отнася до способността на Украйна да се бори и да си върне суверенната територия, забележителното представяне на страната при отблъскването на руската агресия и постоянната адаптивност на бойното поле говорят сами за себе си. "


AP Photo



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще