Украинският министър на отбраната Олексий Резников присъства на среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев, Украйна, на 24 април. (Пресслужба на украинския президент/Reuters)

Свързани новини

13.05.2022 15:56

Украйна навлиза в "дълга" фаза на война: Министърът на отбраната

Видян 2975 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна принуди Русия да намали целите си до оперативно и тактическо ниво и навлиза в "дълга" фаза на войната, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников в изявление, публикувано във Facebook в петък, предаде CNN.



"За да я спечелим сега, трябва внимателно да планираме ресурсите, да избягваме грешки, да проектираме силата си така, че врагът в крайна сметка да не може да ни се противопостави", каза министърът на отбраната.


 


Резников заяви, че след първоначалната руска атака на 24 февруари Москва е очаквала, че Украйна ще капитулира до няколко дни и Кремъл ще установи нова руска система в Украйна.




Въпреки това, казва Резников, "украинската армия и цялото украинско население отблъснаха окупаторите и осуетиха плановете им".




Според Резников важна промяна е настъпила и на международно ниво.




"За един месец Украйна постигна интеграция в областта на отбраната, която не можеше да бъде постигната в продължение на 30 години. Получаваме тежки оръжия от нашите партньори. По-специално, на фронта вече са разположени американски 155-милиметрови гаубици M777. Преди три месеца това се смяташе за невъзможно", казва Резников.



   Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.05.2022 10:44

    на ви 'НАТО"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак