Свързани новини

08.08.2022 13:08

Украйна нанесе нов удар по стратегически мост в град Херсон

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинските сили нанесоха нов удар тази нощ по стратегически важния Антоновски мост в Херсон, окупиран от руската армия. Това съобщиха властите в Киев, цитирани от Франс прес и БТА.


"Каква нощ за окупаторите на Херсонска област. Удари в зоната на Антоновски мост", написа във Фейсбук членът на областния съвет на Херсонска област Сергий Хлан.


Ударите бяха потвърдени и от говорителката на южното командване на украинските сили Наталия Гуменюк. "Обстрелът, върху който се фокусирахме през последните дни, дава резултат. Ударите са значителни както по Антоновския, така и по Каховския мост", заяви тя по украинската телевизия.


Антоновският мост, разположен в предградие на Херсон, е стратегически важен за транспорта на доставки, тъй като е единственият, който свързва града, разположен на южния бряг на река Днепър, с останалата част от Херсонска област. Антоновският мост вече беше частично разрушен при обстрел на 27 юли, което принуди руската армия да преосмисли логистичните си вериги и да монтира подвижни понтонни мостове през реката.


Херсон, главният град на Херсонска област, се намира само на няколко километра от фронта, където украинските сили от няколко седмици водят контраофанзива с цел да си върнат територии, завзети от Русия в първите дни на инвазията в Украйна.


Освен от голямо значение за украинското земеделие Херсонска област е стратегически важна и заради това, че е гранична с Кримския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г. С окупацията на областта Русия успя да направи сухопътна връзка между нея, Крим и други окупирани украински области.


Окупационните руски власти планират провеждането на референдуми за анексиране към Русия на Херсонска и съседната ѝ Запорожска област.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и