В посланието си от вторник Зеленский обещава незабавно да възобнови изплащането на пенсиите на всички украинци, живеещи в неотдавна освободените райони.

Свързани новини

14.09.2022 11:00

Украйна е освободила 8000 кв. км територия: Зеленский

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский заяви, че досега през този месец украинските сили са освободили около 8000 кв. км територия, като за около половината от нея все още се прилагат мерки за "стабилизиране".

"Откриват се остатъци от окупатори и диверсионни групи, задържат се сътрудници и се възстановява пълната сигурност. Много е важно, че заедно с нашите войски, с нашето знаме, на деокупираната територия ще настъпи нормален живот", каза Зеленский в ежедневното си обръщение във вторник.


В изявление от понеделник Зеленский заяви, че по-голямата част от освободените територии, отвоювани от украинските сили от началото на септември, са концентрирани в североизточната и южната част на страната.

В посланието си от вторник Зеленский обещава незабавно да възобнови изплащането на пенсиите на всички украинци, живеещи в неотдавна освободените райони.


"Например в Балаклея, в Храков, вече започна изплащането на пенсиите за пет месеца наведнъж, за времето, когато просто не можехме да плащаме поради окупацията", каза той и добави, че "Украйна винаги изпълнява социалните си задължения към хората".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци