Свързани новини

12.04.2021 10:01

UK с групов К19 имунитет от днес: 73,4%, за 10% е вроден

Видян 5230 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Великобритания ще достигне нивото за групов имунитет срещу COVID-19 този понеделник, съобщават учени от University College London (UCL).


60 до 70 процента от населението на една държава трябва да са изградили антитела срещу една болест, за да може да се говори за колективен имунитет. Болестта спира да се разпространява по естествения си път, тъй като твърде много хора вече не са приемник, било заради антитела от преболедуване или поради ваксинации. Изследователите от UCL смятат, че 12 април е заветната дата, на която Великобритания може да обяви, че е стигнала до това ниво на защита. 73,4% от населението на Острова ще бъдат имунизирани или преболедували днес.


Само преди седмици прогнозата беше песимистична и според медици груповият имунитет не можеше да бъде постигнат поради твърде бавното ваксиниране. Но оттогава до днес Великобритания ваксинира на високи скорости и успя от края на март до началото на април да имунизира 7,1 милиона британци. Общо ваксина са получили над 31 милиона души в страната, тоест почти 50% от населението. Към тях се прибавят и 4 милиона, които са преболедували COVID-19.


Според професор Карл Фристън от UCL в населението има и около 10%, които притежават естествен и вроден имунитет срещу тази болест. Общите сметки показват, че над 70 на сто от британците вече са с имунитет срещу болестта.


Новината е още по-важна поради заключението на английските учени, че създадената от тях ваксина АстраЗенека има проблеми. То дойде точно навреме, след като предимно с нея беше осигурена имунизацията на населението на Острова, та дори да бъде спряна от властите, свърши своята работа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 10.04.2021 14:20

    Удобно се пропуска темата за срока на имунитета.Също и за страничните ефекти от ваксинирането.Предлагам да си изгледате отново филма "Годзила",всички се радваха,че са унищожили чудовището,но...краят е зловещ.

  • 002 важно уточнение 10.04.2021 10:04

    За няколко месеца и после от начало, а тепърва да очакват и страничните явления и действия. Все пак имат здравеопазване, да му мислим ние с тези търговци на здраве и унищожено здравеопазване

  • 001 Anonimen 10.04.2021 10:02

    опашати лъжи за неграмотни и хипохондрици

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат