Както се осведомихме от редовни организатори на събития там, минималният разход за наемането на залата плюс столовете, озвучаването, осветлението, видеоинсталациите, спецподиума няма как да излезе, при това с бонус за редовно ползване, по-малко от 30 000 евро. Или 60 000 лв. и то за ветерани в организация на пищни събития.

Свързани новини

16.01.2023 15:19

Учредяването на Спаси София: над 60 хил.лв. е само залата, Бонев отговаря откъде идва финансиране до "ден-два"

Видян 3502 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В светлината на последните скандали с партийни дарения от фирмата NEXO, вече веднъж осъдена в Лондон, срещу която 8 американски щати заведоха искове чрез главните си прокурори, а в САЩ и Великобритания текат и още дела против „криптобанката” с бг собственици, забележително беше учредяването на партия Спаси София не на открито, както Борис Бонев обича да прави събития и срещи с избиратели, а в най-скъпата конгресна зала в София. Става дума за София Ивент Център в мол Парадайз.


Както се осведомихме от редовни организатори на събития там, минималният разход за наемането на залата плюс столовете, озвучаването, осветлението, видеоинсталациите, спецподиума няма как да излезе, при това с бонус за редовно ползване, по-малко от 30 000 евро. Или 60 000 лв. и то за ветерани в организация на пищни събития.


Освен, ако не е подарък или с намаление. Само напомняме, че получаването на подобно дарение от собствениците на този мол, който беше купен от руския инвеститор от южноафрикански по времето на смятаната на властите в РЮА и отиващ си авторитарен президент, също би възбудило сериозно любопитство в немалко служби.


Отделно са всички разходи за кетъринг – при над 700 делегати той няма как да е по-малко от 10 000 лв. дори само за сладки кафе, вода и чай. Пак различно перо е цялата логистика по привличането на хората и ангажирането им плюс целия екип, който да осигури това важно перо от организацията и бюджета. Общите разходи така набъбват общо поне с 20 000 лв., съобщават още организаторите с не един и два партийни конгреса на различни политически формации зад гърба.


Така средствата достигат поне 80 000 лв. при минимално напрежение, а в повечето случаи новопокръстените организатори харчат доста повече, понеже нямат отстъпките на „старите кримки”.


В София се забелязват и билбордове с новото лого на Спаси София като партия и с лика на нейния лидер. Това отделно струва доста пари, освен ако не е дарение от притежател на рекламни пана, което често се практикува в политиката. Само за информация, навремето повечето билбордове се държаха от кръга на екскмета Софиянски, после мажоритар беше обръчът на ракламния крал Красимир Гергов, а впоследствие първенството беше превзето от групата около депутат – магнат. Който обаче е откъм Статуквото, срещу което Спаси София се бори.
Общата сметка отива над 100 000 лева.


При така събралите се данни, екипът на 19 минути се обърна с въпроси за финансирането на учредяването на софийската партия към нейния лидер.
Както е известно, тя няма субсидия, за разлика от парламентарните сили и другите формации, минали 1% от гласовете на последния вот за Народно събрание, каквато е например Изправи се. Бг на Мая Манолова. Тъй като Борис Бонев твърди, че партията се учредява само за участие в местните избори, тя не разчита и в бъдеще да получава субсидия.


Така въпросът с финансирането става още по-вълнуващ, тъй като едни избори само в столичната много голяма община за



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец