Свързани новини

10.06.2021 09:25

Убиецът на Милен Цветков и Явор Бахаров се събраха в дело срещу наредбата за наркотиците

Видян 2739 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убиецът на Милен Цветков - Кристиан Николов, се включи в делото във Върховния административен съд (ВАС) за отмяна на наредбата, по която се установява употребата на алкохол и наркотици.
Той се присъедини към актьора Явор Бахаров, който миналата година поиска от ВАС да отмени осем текста от наредбата. Николов и Бахаров са подсъдими за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Актьорът дори беше осъден на първа инстанция на една година затвор, докато Кристиан Николов може да получи и най-тежкото наказание, ако се докаже, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Защото се е качил дрогиран зад волана.
Именно процесът за смъртта на журналиста обуславя и правния интерес на Николов да оспорва наредбата, но за разлика от Бахаров, той иска тя да бъде отменена изцяло.
Основните аргументи в жалбите и на двамата са свързани с противоречивата съдебна практика, свързана с употребата на наркотици при шофиране и специално за влиянието им върху шофьора. За разлика от границата от 1,2 промила алкохол, под която шофьорите не носят наказателна отговорност, за употребата на наркотици в Наказателния кодекс (НК) няма въведен минимум, а освен това липсва и надлежен ред за установяването и влиянието им. Това води и до различната съдебна практика, при която едни съдии приемат, че за доказването на употребата на наркотици няма предвиден ред и ограничения, но пък други препращат към наредбата. Тя предвижда само, че на шофьорите се прави тест на пътя и ако той е положителен, следва медицинско изследване.
И Николов, и Бахаров изтъкват пред съда, че нито една от лабораториите, извършващи изследвания за алкохол и наркотици, не притежава акредитация за тази дейност.
В същото време стана ясно, че убиецът на журналиста е седнал зад волана под въздействието на 3 вида дрога, установи съдебна експертиза.
















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.06.2021 10:27

    Това наркоманче трябва да бъде съдено когато се сменят всички корумпирани съдии и прокурори в България с честни и достойни такива ! В света е открита "топлата вода" ние защо не копираме това "откритие" а се чудим как да го преоткрием ! Във всички демократични държави когато убиеш на пътя с МПС човек под въздействието на алкохол или наркотици се смята за умишлено убийство - ТОЧКА ! Това глезено парче било задрямало сега, ами онези които са биле до него и те с наркотици в кръвта и те ли са заспали и не са разбрали, че този изрод кара с превишена скорост и не са му направили забележка ? ДОЖИВОТНА присъда за това същество, а за другите по 20 г. за съучастие в престъпление ! ЧОВЕК е убит, ЧЕТЕН и ДОСТОЕН ЧОВЕК от една шайка наркомани гласоподаватели на престъпната шайка ГЕРБ, а единият е и син на депутат от ГЕРБ, за него най-строго наказание за назидание на другите които ще опитат дрога и ще шофират или возят до дрогиран !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни