15.06.2022 14:06

Турция преговаря с Украйна и още 9 страни да наеме земя

Видян 1707 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турските власти водят преговори с 10 държави, включително Украйна, за отдаване под наем на земя за селскостопанско производство. Планът е насочен главно към отглеждане в чужбина на култури, чието производство в Турция е невъзможно или затруднено поради климатични и други причини, съобщи вестник „Türkiye“, цитиран от БГНЕС.


 


"Турция задоволява вътрешното търсене на селскостопански продукти, но ако става дума за повече износ, трябва да се вземе под аренда земя в чужбина“, цитира вестникът думите на турския министър на земеделието и горите Вахит Киришчъ.


 


Според вестник „Hürriyet“, наред с Украйна преговори за отдаване под наем на земя се водят и с латиноамерикански и африкански държави. В чужбина се планира да се отглежда слънчоглед, царевица, памук, захарна тръстика, детелина, рапица, ананас, манго и авокадо. Голяма част от тях ще бъдат предназначени за износ. Проектите ще се изпълняват от частния сектор.


 


Вестникът отбелязва, че въпросът за отдаването под наем на земеделска земя е бил обсъден по време на неотдавнашното посещение на венецуелския президент Николас Мадуро в Турция. Министерството на земеделието на латиноамериканската страна е предложило на Турция да наеме 400 000 хектара земеделска земя. 


 


"Ако произведете 100 кг пшеница, можете да задържите 70 кг, а ние ще задържим 30 кг", цитира „Hürriyet“ думите на венецуелския министър на земеделието Вилмар Кастро Сотелдо. 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак