21.07.2015 11:00

Труповете след експлозията в Суруч вече са 30, кръвта в града свърши

Видян 1069 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на загиналите при атаката в турския град Суруч достигна 30 души, съобщава „Заман”, цитиран от БЛИЦ. Все още никой официално не е поел отговорност за кървавия инцидент в културния център на града, намиращ се на турско-сирийската граница.


 


Напомняме, че атентатът, който според турските власти е дело на джихадистката група „Ислямска държава“, бе извършен в градината на културен център в Суруч, където е имало голяма група млади леви и прокюрдски активисти. Те са искали да участват във възстановяването на сирийския град Кобани, който през последните месеци бе сцена на ожесточени сражения и въздушни удари в борбата срещу джихадистите.


 


Кадир Ергюн, който бил на 100 метра от експлозията, разказа пред Си Ен Ен Тюрк: „Трудно е да се опише с думи. Сега има спешна нужда от кръводаряване. Хората от Суруч са призовани да дарят кръв”.


 


Малко след нападението в град Кобани, който е основна арена на битката с джихадистите, избухна кола-бомба. По първоначална информация са загинали двама души. Директната връзка между двете събития не е потвърдена, но се смята, че такава може да има. Засечени са няколко нелегални преминавания на границата вчера.


 


„Наличната информация сочи, че атентатът в град Суруч е извършен от джихадистката група „Ислямска държава“, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу.


 


„Първоначалната информация, с която разполагаме, показва, че експлозията е в резултат на самоубийствен атентат и че той е извършен от „Ислямска държава“, посочи Давутоглу по време на пресконференция в Анкара



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион