Свързани новини

17.04.2020 08:04

Тръмп отваря САЩ на 3 етапа до 1 май

Видян 2259 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Тръмп отваря САЩ на 3 етапа до 1 май, при 655000 заразени и 31 000 починали С коронавирус в Щатите. Това ще стане при постепенно облекчаване на ограниченията срещу Covid-19 в САЩ, предвидени от Белия дом и наречени: Откриване на Америка отново, предадоха световните агенции.

Президентът Доналд Тръмп обяви плана на пресконференция в Белия дом. Предвижда се трифазната пътна карта да се изпълнява от щатските губернатори и регионалните власти с федерална подкрепа.

„Америка иска да бъде отворена и американците искат да бъдат отворени“, каза Тръмп, отбелязвайки, че националното спиране не е „устойчиво и дългосрочно решение“.

     Ние не отваряме всичко наведнъж, а с внимателна стъпка в даден момент.

Отварянето е „основано на актуални данни и готовност; намалява риска от активизиране на вируса; защитава най-уязвимите и е приложимо на национална основа или в определен щат по преценка на губернаторите“, според документа, предаде RT.

Преди поетапно възобновяване, всеки щат трябва да регистрира намаление на общия брой Covid-19 случаи и положителни тестове, измерени за период от 14 дни, и да осигури „здрави тестове“ за здравните работници.

Първата фаза на отварянето предвижда продължаване на „социалното дистанциране” на публично място и събиране на не повече от 10 души, докато уязвимите лица все още ще трябва да се спазват по-строга изоация. „Несъществени пътувания“ трябва да се избягват.

Работодателите се призовават да насърчават работата и фазата на физическа работа, като същевременно затварят общи части и прилагат „строги протоколи за социално дистанциране“. Училищата и баровете ще останат затворени, а домовета за стари хора няма да се позволяват външни посетители.

Ресторанти, киносалони, места за спорт, места за поклонение и фитнес зали могат да бъдат отворени отново само ако могат да налагат „строго социално дистанциране“ и санитарни протоколи.



Баровете, училищата, пътуванията и събиранията до 50 души ще бъдат разрешени във втората фаза, докато големите места ще трябва да спазват „умерено“ социално дистанциране.

Дори в трета фаза се предполага, че всички ще сведат до минимум времето, което прекарват на тълпи и в обществени взаимодействия. Големи заведения, барове и фитнес зали ще трябва да се справят с „най-големите промени“ в сравнение с време преди Covid-19. Всичко това зависи от броя на инфекциите, които не се възстановяват значително.

Пътната карта идва след четири седмици спиране, като рекордни 22 милиона американци са подали молби като безработни, общо 667 000 са регистрираните случаи на Covid-19 и близо 33 000 смъртни случаи, приписани на болестта.
















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей