Свързани новини

12.08.2022 13:08

Тръмп е обискиран в търсене на секретни документи за ядрени оръжия

Видян 2106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служителите на ФБР са се надявали да открият секретни документи, свързани с ядрени оръжия, по време на претърсването на имението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Флорида, съобщава Washington Post.


Изданието отбелязва, че обискът показва голямата загриженост на настоящите власти за класифицирана информация, която според тях може да попадне в неподходящи ръце. Източниците на вестника не уточняват каква информация са очаквали да намерят агентите на ФБР и дали става дума за ядрени оръжия, принадлежащи на САЩ, или на друга държава. Не става ясно и дали са открити такива документи. 


Според бившия ръководител на службата за контраразузнаване на Министерството на правосъдието Дейвид Лауфман властите най-вероятно са се опитали да върнат по най-бързия начин секретна документация, която може да причини сериозни щети на сигурността на САЩ. „Ако това е вярно, може да се приеме, че нивото на секретност на материалите, незаконно изнесени в имението на Тръмп Мар-а-Лаго, може би е най-високото“, обяснява Лауфман пред изданието. „Ако ФБР и Министерството на правосъдието смятат, че в Мар-А-Лаго все още има строго секретни материали, те ще работят като луди, за да ги върнат възможно най-бързо“, добавя той.


Бивши служители на американското разузнаване съобщават, че сътрудници на администрацията на Тръмп постоянно са злоупотребявали с класифицирана разузнавателна информация, включително такава за Иран. Подобна информация е попадала в длъжностни лица, които не са имали необходимото ниво на достъп. На първо място става дума за имейли и телефонни обаждания от чуждестранни лидери.


Още през пролетта Тръмп и обкръжението му са получили призовки във връзка с разследването за неправомерно боравене с документи. Служители на реда посетиха Мар-а-Лаго няколко седмици след това и екипът на бившия президент е предал някои документи. Според източници на вестника, сред тях са били данни за електронното разузнаване, но точният характер на информацията не е ясен.


Разследването има за цел да установи дали бившият държавен глава или неговите помощници са укрили секретни или други правителствени документи, които трябва да бъдат върнати. Правоохранителните структури обсъждат този въпрос от няколко месеца и редица служители имат подозрения, че обкръжението на Тръмп не казва истината.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци