Свързани новини

16.05.2019 09:30

Тръгнаха 20 нови автобуса на природен газ по линия №11

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20 нови съчленени автобуса на природен газ от вчера вече обслужват линия №11, която свързва квартал Гео Милев, Красна поляна и Овча купел – все зони извън центъра на столицата, противно на твърденията, че грижата на кметството била само за най-престижната част на милионния град.


Предстои още 40 такива супер съвременни и много комфортни превозни средства да бъдат пуснати по линиите 280 и 204, които отново свързват периферни райони с най-оживената централна част на София в следващите седмици.


Автобусите имат всички модерни удобства за пътниците - климатизирани са, притежават зареждащи устройства за телефон, безплатен wifi, специални места за хора с увреждания и за майки с колички.


За последните години Столичната община подмени около 90% от превозните средства в градския транспорт, което намали вредните емисии 2,5 пъти. Всички нови автобуси са с най-високия екологичен стандарт - Евро 6.


Средната възраст на автобусите от градския транспорт в София вече е 6 години, като за десетте години управление на кмета Фандъкова беше свалена 3 пъти. Това е важно за намаляване на трафика и вредните емисии в атмосферата, с които милионният град има проблем, тъй като все повече хора предпочитат придвижването с градския транспорт по всяко време на деня и нощта.


През т.г. ще бъдат придобити още 15 електробуса и 13 нови трамвая. 25  чисто нови и 40 модернизирани мотриси вече замениха част от най-старите трамваи в София. Подготвя се и процедурата за още 25 трамвая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат